48ωρη απεργία σε αποθήκη της Amazon στη Γερμανία

Newsroom

Γερμανία αποθήκες Amazon

Οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της Amazon στη Λειψία στην ανατολική Γερμανία ξεκίνησαν τη Δευτέρα 48ωρη απεργία με αίτημα αύξηση μισθών, ανακοίνωσε το συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων ver.di.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας – δεσμευτική για την εταιρεία – που να περιλαμβάνει αύξηση 2,5 ευρώ τον μήνα για διάστημα 12 ετών και αύξηση κατά 250 ευρώ στους μισθούς των μαθητευόμενων.

Ο Ρόνι Στράιχ, εκπρόσωπος του ver.di που προκήρυξε την απεργία, χαρακτήρισε την προσφορά της Amazon για αύξηση 3% τον πρώτο χρόνο της συμφωνίας «χαστούκι».

Η Amazon επεσήμανε ότι η λειτουργία της δεν επηρεάζεται από τις απεργίες, ενώ πρόσθεσε ότι προσφέρει στους εργαζόμενους «έναν από τους πιο προηγμένους χώρους εργασίας παγκοσμίως στον τομέα του», «με ανταγωνιστικούς μισθούς, διαδικασίες και συστήματα που διασφαλίζουν την ευημερία και την ασφάλειά τους».

«Ο αρχικός μισθός στη Γερμανία είναι περίπου 13 ευρώ μεικτά την ώρα (στη Λειψία 13,43 ευρώ), περιλαμβανομένων των μπόνους», επεσήμανε η εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης