Αυξάνεται το όριο για Minijob στη Γερμανία το 2022

Σύμφωνα με δημοσίευμα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, το ανώτατο όριο των λεγόμενων Minijob στη Γερμανία πρόκειται να αυξηθεί από 450 σε 520 ευρώ την 1η Οκτωβρίου 2022. Αυτό δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εργασίας Heil σε συνέντευξή του σε εφημερίδα.

Αυτό πρόκειται να συμβεί ταυτόχρονα με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα δώδεκα ευρώ, δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εργασίας Hubertus Heil στις εφημερίδες της Neue Berliner Redaktionsgesellschaft. “Αυτό συμφωνήθηκε – και αυτό θα κάνουμε”, δήλωσε ο πολιτικός του SPD.

Η συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων του SPD, των Πρασίνων και του FDP αναφέρει: “Στο μέλλον, το όριο της ελάχιστης απασχόλησης θα βασίζεται σε εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας 10 ωρών με συνθήκες κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με τον Heil, το ανώτατο όριο για τα λεγόμενα Midijob θα αυξηθεί επίσης από τα τρέχοντα 1.300 ευρώ σε 1.600 ευρώ την 1η Οκτωβρίου.

Αυτό θα προσαρμόσει τις δυνατότητες αποδοχών σε Minijob και Midijob ταυτόχρονα με την προγραμματισμένη αύξηση του νόμιμου κατώτατου μισθού από 9,82 σε 12 ευρώ.

Η αύξηση του κατώτατου εισοδήματος πρόκειται να αποφασιστεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο Heil είχε πρόσφατα παρουσιάσει ένα νομοσχέδιο για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο Heil ανακοίνωσε ότι η βουλή θα ψηφίσει φέτος ένα νομοσχέδιο για την αντικατάσταση του Hartz IV, το οποίο αποτελεί επίσης ένα από τα κύρια σχέδια της κυβέρνησης.

Ωστόσο, δεν θα τεθεί σε ισχύ πριν από το επόμενο έτος. “Αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση χρειάζεται χρόνο, διότι πρέπει να διευθετηθούν πολλά διοικητικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων προγραμμάτων πληροφορικής”, εξήγησε ο Heil.

“Το θέμα είναι να βγάλουμε τους ανθρώπους από την εξαθλίωση και να τους βάλουμε στην εργασία μακροπρόθεσμα. ”

“Πριν από την εισαγωγή αυτού του λεγόμενου Bürgergeld, δεν θα γίνει αύξηση στα ποσοστά του Hartz IV, αλλά εισαγωγή ενός άμεσου μηνιαίου επιδόματος (Sofortzuschlag) για τις άπορες οικογένειες”, είπε.

“Βρίσκομαι σε συνομιλίες με τον Υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων και τον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα αυτό”, δήλωσε ο Heil.

Το όριο των Minijob Minijob στη Γερμανία το 2022 πρόκειται να αυξηθεί από 450 σε 520 ευρώ την 1η Οκτωβρίου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.