Τι αλλαγές έρχονται στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2022;

Τι αλλαγές έρχονται στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2022; Ορισμένα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν ισχύουν πλέον για ένα έτος, τα επιδόματα τελειώνουν και οι οδηγοί φορτηγών μεγάλων αποστάσεων αναμένουν βελτιώσεις στα οικονομικά τους.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στην ΕΕ ισχύουν μόνο για εννέα μήνες

Από την 1η Φεβρουαρίου, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν θα ισχύουν πλέον για ένα έτος εντός της Γερμανίας και σε ταξίδια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά μόνο για εννέα μήνες – υπό την προϋπόθεση ότι το άτομο έχει εμβολιαστεί δύο φορές.

Για τον αναμνηστικό εμβολιασμό, δεν υπάρχει ακόμη προθεσμία. Το κίτρινο βιβλιάριο εμβολιασμού εξακολουθεί να ισχύει ως αποδεικτικό.

Τυποποιημένες δυνατότητες ταξιδιού στην ΕΕ

Με την κίνηση αυτή, η γερμανική κυβέρνηση εφαρμόζει μια απαίτηση της ΕΕ που αποσκοπεί κυρίως στην τυποποίηση των ταξιδιωτικών επιλογών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και όταν οι πολίτες ταξιδεύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μόνο όσοι έχουν κάνει τον δεύτερο εμβολιασμό τους πριν από λιγότερο από εννέα μήνες θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι.

Το Novavax είναι το πρώτο πρωτεϊνικό εμβόλιο που θα κυκλοφορεί στην αγορά

Επιπλέον, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, το πρώτο πρωτεϊνικό εμβόλιο θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

Αυτό θα επιτρέψει τον εμβολιασμό όλων εκείνων που αντιμετωπίζουν κριτικά τα ήδη εγκεκριμένα εμβόλια mRNA. Ωστόσο, σύμφωνα με σχέδιο ψηφίσματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, το εμβόλιο της Novavax θα προσφερθεί πρώτα στο νοσηλευτικό προσωπικό που δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί.

Λήγει η επιδότηση κατάρτισης στη Γερμανία

Το γεγονός ότι το τέλος της πανδημίας είναι ορατό φαίνεται επίσης σε αυτή την κυβερνητική ενίσχυση, η οποία σύντομα θα λήξει: για να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις δεν θα σταματήσουν να εκπαιδεύουν τους νέους τους παρά την πανδημία, η επιδότηση κατάρτισης είναι διαθέσιμες από το 2020.

Οι επιδοτήσεις αυτές καταβάλλονται από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Απασχόλησης εάν διατηρηθεί ή ακόμη και αυξηθεί ο μέσος αριθμός θέσεων κατάρτισης σε μια επιχείρηση.

Προς το παρόν, οι επιδοτήσεις αυτές θα καταβληθούν για τελευταία φορά εάν οι ασκούμενοι αρχίσουν να εργάζονται στην εκάστοτε εταιρεία μεταξύ 1ης Ιουνίου 2021 και 15 Φεβρουαρίου 2022.

Οι εταιρείες λαμβάνουν 4.000 ευρώ ανά σύμβαση. Στην περίπτωση του επιδόματος plus, το ποσό ανέρχεται σε 6.000 ευρώ. Τη στήριξη αυτή δικαιούνται εταιρείες με έως 499 εργαζομένους.

Περισσότερος χρόνος για τη φορολογική δήλωση του 2020 στη Γερμανία

Όσοι ζητούν βοήθεια για τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος από φορολογική εταιρεία ή ένωση φορολογικής βοήθειας μισθωτών έχουν κανονικά προθεσμία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του μεθεπόμενου έτους για να υποβάλουν τη δήλωσή τους.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, η προθεσμία αυτή παρατάθηκε: όποιος δεν έχει υποβάλει ακόμη φορολογική δήλωση για το 2020 μπορεί να περιμένει μέχρι τις 31 Μαΐου για να το πράξει.

Ωστόσο, αυτή η παράταση της προθεσμίας δεν θα ισχύει πλέον για τη φορολογική δήλωση του 2021. Τα έγγραφα πρέπει να φθάσουν στην εφορία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023. Επομένως: Είναι καλύτερα να τα συλλέξετε όλα αμέσως.

Ελάχιστος μισθός για όλους τους οδηγούς φορτηγών

Επιπλέον, ένα νέο μέρος της δέσμης μέτρων κινητικότητας της ΕΕ τίθεται σε ισχύ στις αρχές Φεβρουαρίου. Από τις 2 Φεβρουαρίου, όποιος εργάζεται στις λεγόμενες διασυνοριακές μεταφορές θα δικαιούται τον κατώτατο μισθό της χώρας στην οποία οδηγεί. Αυτό αποσκοπεί στην εναρμόνιση των όρων ανταγωνισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η μεγάλη εξαίρεση είναι η Πολωνία: Όποιος οδηγεί μόνο μέσω της χώρας δεν δικαιούται τον κατώτατο μισθό του κλάδου, ο οποίος είναι πολύ υψηλός σε πανευρωπαϊκή σύγκριση, περίπου 1.400 ευρώ.

Η δέσμη περιλαμβάνει επίσης ορισμένες άλλες καινοτομίες: οι αποσπασμένοι οδηγοί πρέπει να αναφέρονται ψηφιακά σε ένα μητρώο της ΕΕ και μετά από οκτώ εβδομάδες τα οχήματα πρέπει να επιστρέφονται στη βάση τους.

Παντρευτείτε γρήγορα

Και τέλος, μια συμβουλή για όλους τους ερωτευμένους: Η 22.2.2022 είναι μια υπέροχη ημέρα για να παντρευτείτε. Ωστόσο, κατόπιν αιτήματος, τα περισσότερα ληξιαρχεία αναφέρουν ότι είναι ήδη γεμάτα για την ημέρα αυτή.

Μπορεί να υπάρχουν ακόμη μερικές ελεύθερες ημερομηνίες γάμου στη Νυρεμβέργη ή στο Deggendorf, για παράδειγμα. Η επόμενη ευκαιρία για μια παρόμοια όμορφη ημέρα γάμου είναι πάλι τον Δεκέμβριο: στις 22.12.2022.

Τι αλλαγές έρχονται στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2022;

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης