Αύξηση διοδίων βαρέων οχημάτων στη Γερμανία

Κάνοντας χρήση του δικαιώματος να συνυπολογιστούν τα κόστη θορύβου και ρύπανσης του αέρα στα διόδια, η Γερμανική Κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση των τελών διοδίων για τα βαριά οχήματα από 1/1/23.

Όπως ανέφερε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), ο υπουργός Μεταφορών Volker Wissing εξήγησε ότι η πλειονότητα της διακίνησης εμπορευμάτων πραγματοποιείται με φορτηγά στον δρόμο.

Είναι υποχρεωτικά τα χειμερινά ελαστικά στη Γερμανία;

Μια νέα οδηγία της ΕΕ καθιστά δυνατό να λαμβάνεται περισσότερο υπόψη το κόστος του θορύβου και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά τον υπολογισμό των διοδίων.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει. Και αυτό είναι δίκαιο», υποστήριξε.

Ο ετήσιος μέσος όρος των εσόδων από διόδια τα έτη 2023 έως 2027 αναμένεται να είναι περίπου 8,3 δισ. ευρώ. Πέρυσι ήταν περίπου 7,6 δισ. ευρώ, εξηγεί το DPA.

Κάπνισμα στο αυτοκίνητο; Σε αυτές τις χώρες απαγορεύεται

Ωστόσο, για να μπορέσει να αυξηθεί το τέλος θορύβου και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο νόμος για τα διόδια των ομοσπονδιακών αυτοκινητοδρόμων πρέπει πρώτα να τροποποιηθεί από το Bundesrat, το νομοθετικό σώμα που εκπροσωπεί τα δεκαέξι ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας.

Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα, ωστόσο αναμένεται σύντομα.

Είχαν προηγηθεί πολλές συζητήσεις πριν ληφθεί η χθεσινή απόφαση. Οι μεταφορείς είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για επιβάρυνση του κλάδου των μεταφορών και των logistics, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα από το αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Πηγή: ΤΡΟΧΟΙ & TIR

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.