Αυξήθηκε ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στη Βαυαρία

Μόναχο αγωγή

Η Βαυαρία είναι σχεδόν εξίσου δημοφιλής ως τουριστικός προορισμός όπως ήταν πριν από την ύφεση της Κορόνας.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες μέχρι τα τέλη Απριλίου, ο αριθμός των αφίξεων επισκεπτών αυξήθηκε κατά 43% σε 9,7 εκατομμύρια σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, όπως ανακοίνωσε η κρατική στατιστική υπηρεσία.

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε κατά 28% στα 25,3 εκατομμύρια. Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων και Εστιατορίων της Βαυαρίας, Angela Inselkammer, δήλωσε: “Ένα σπουδαίο μήνυμα! Σε σύγκριση με τα χρόνια πριν από την Κορόνα, έχουμε σχεδόν επανέλθει στα ίδια επίπεδα”.

Οι δουλειές πάνε καλά- τα στοιχεία δείχνουν ότι η Βαυαρία είναι ένας ελκυστικός προορισμός διακοπών. Ένα μεγάλο πρόβλημα για τους ξενώνες, ωστόσο, είναι να βρουν αρκετό προσωπικό.

Υπάρχει μια διαφορά στη χρησιμοποίηση της δυναμικότητας μεταξύ των ξενοδοχείων τεσσάρων και πέντε αστέρων από τη μία πλευρά και των εγκαταστάσεων τριών αστέρων από την άλλη: “Εκείνοι που βρίσκονται στη μέση δυσκολεύονται λίγο περισσότερο”, δήλωσε η Inselkammer στην Deutsche Presse-Agentur.

Αντίθετα, η διαφορά μεταξύ πόλης και υπαίθρου είναι πιο ισορροπημένη από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Το 2019, ο τουρισμός στην πόλη γνώρισε άνθηση, ενώ τα πανδοχεία της υπαίθρου παραπονέθηκαν για μείωση του αριθμού των επισκεπτών. Στα χρόνια της Κορώνης, είχε συμβεί το αντίστροφο.

Τον Απρίλιο και τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023, και οι επτά διοικητικές περιφέρειες της Βαυαρίας ήταν πάνω από τα στοιχεία του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία.

Από τα 25,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις μέχρι το τέλος Απριλίου, 5,0 εκατομμύρια ήταν στο Μόναχο, 6,2 εκατομμύρια στην υπόλοιπη Άνω Βαυαρία, 4,3 εκατομμύρια στη Σουαβία και 2,3 εκατομμύρια στην Κεντρική Φραγκονία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης