Αυστρία: Δωρεάν μετακινήσεις σε όσους κάνουν συγκεκριμένο τατουάζ

Newsroom

Updated on:

Απεργία στους αυστριακούς σιδηροδρόμους

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αυστρία μια αμφιλεγόμενη καμπάνια του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Στα πλαίσια της καμπάνιας δίνεται η δυνατότητα σε πολίτες να μετακινούνται δωρεάν με τα ΜΜΜ αρκεί να χτυπήσουν στο σώμα τους τατουάζ το λόγότυπο της σιδηροδρομικής κάρτας.

YouTube video

Αυτή η «πρόσκληση» προκάλεσε επικρίσεις με πολλούς να υποστηρίζουν ότι ενθαρρύνει μια ανεύθυνη συμπεριφορά.

Το συγκεκριμένο εισιτήριο λέγεται «κλιματικό εισιτήριο» (Klimaticket) και συνήθως κοστίζει λίγο παραπάνω από 1.000 ευρώ για απεριόριστες μετακινήσεις με τρένο, λεωφορείο, τραμ και μετρό σε όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι το κόστος του αντιστοιχεί σε όσο κοστίζουν περίπου όσο δύο με πέντε συνεδρίες για αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ.

Αντιδράσεις στην Αυστρία για το Klimaticket

Η Leonore Gewessler, υπουργός Κλιματικής Αλλαγής της Αυστρίας και βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων, ανακοίνωσε το συγκεκριμένο μέτρο το Σαββατοκύριακο σε ένα μουσικό φεστιβάλ στην πόλη St Pölten.

Η εκστρατεία αυτή έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.

Ο Henrike Brandstötter, Αυστριακός βουλευτής, είπε: «Το να προσφέρεις στους ανθρώπους χρήματα για να βάλουν τις διαφημίσεις στο δέρμα τους αποκαλύπτει μια απαράδεκτη άποψη για την εκμετάλλευση των ανθρώπων από έναν υπουργό της κυβέρνησης».

Ενώ η Gewessler είπε ότι η προώθηση δεν είναι κάτι κακό, ορισμένοι την κατηγόρησαν ότι εκμεταλλεύεται νέους και χρησιμοποιεί το δέρμα τους για να προωθήσει τις αλλαγές στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Σύμφωνα με την The Telegraph, η βουλευτής είπε σε ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι: «Αυτό έγινε με μεγάλη προσοχή και προσφέρεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών».

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης