Ακατάστατος; Μπορεί να σας βγάλει ο ιδιοκτήτης από το σπίτι;

Η ακαταστασία δεν αρκεί για την άσκηση αγωγής καταγγελίας κατά του ενοικιαστή: Ο Lionel Lässig είναι ενοικιαστής ενός διαμερίσματος κοντά στη Στουτγάρδη.

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα σχολαστικός. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, έχει σωρούς από άχρηστα χαρτιά εντός του σπιτικού.

Αυτή η κατάσταση ενοχλεί τόσο πολύ τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ώστε να θέλει να κινηθεί νομικά για την καταγγελία της μίσθωσης.

Το σκεπτικό του: ο όγκος των άχρηστων χαρτιών οδηγεί σε προβλήματα στατικότητας και αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ωστόσο, οι δικαστές του περιφερειακού δικαστηρίου της Στουτγάρδης ενίσχυσαν τη θέση του ενοικιαστή στην απόφασή τους: ένα διαμέρισμα που δεν έχει τακτοποιηθεί δεν συνιστά ακόμη παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του ενοικιαστή.

Ούτε καν αν βρίσκεται στα πρόθυρα της παραμέλησης.

Εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος για τον ιστό του κτιρίου ή ενόχληση για τους συγκατοίκους, αυτό πρέπει να γίνει δεκτό.

Τα υποτιθέμενα δομικά προβλήματα, καθώς και ο κίνδυνος πυρκαγιάς, δεν αποδεικνύονται. Ο Lionel Lässig επιτρέπεται να παραμείνει στο διαμέρισμα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.