Ο γερμανικός σιδηρόδρομος θέλει το προσωπικό με κάμερες

Η βία κατά του προσωπικού των τρένων της Deutsche Bahn αυξάνεται εδώ και χρόνια – και το 2022 δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί τώρα κάμερες σώματος για την καλύτερη προστασία του προσωπικού της.

Επιπλέον, πρόκειται να εγκατασταθούν χιλιάδες επιπλέον κάμερες στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Η Deutsche Bahn (DB) βασίζεται όλο και περισσότερο σε τεχνικές λύσεις για την καλύτερη προστασία του προσωπικού των τρένων της.

Γερμανία: Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί με υψηλότερη εγκληματικότητα

Από τον Φεβρουάριο, μια δοκιμαστική εγκατάσταση με κάμερες σώματος λειτουργεί στον σιδηρόδρομο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, η οποία πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Οι πρώτες έρευνες αυτής της εγκατάστασης έδειξαν ότι “τόσο το προσωπικό των τρένων όσο και οι επιβάτες αισθάνονται πιο ασφαλείς με αυτήν”, δήλωσε ο επικεφαλής της ασφάλειας του ομίλου DB, Hans-Hilmar Rischke.

11.000 κάμερες σε σταθμούς έως το 2024

Περαιτέρω μέτρα προστασίας σχεδιάζονται επίσης, καθώς και εκπαίδευση για τους σιδηροδρομικούς υπαλλήλους με επαφή με τους πελάτες, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η βιντεοεπιτήρηση στους σιδηροδρομικούς σταθμούς πρόκειται να επεκταθεί

Η DB λειτουργεί σήμερα περίπου 9.000 βιντεοκάμερες στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, σύμφωνα με την έκθεση, και ο αριθμός αυτός πρόκειται να αυξηθεί σε 11.000 μέχρι το 2024.

3138 επιθέσεις το 2022

Οι επιθέσεις εναντίον εργαζομένων αυξήθηκαν σημαντικά πέρυσι, σύμφωνα με την Deutsche Bahn. Η εταιρεία ανέφερε 3138 περιπτώσεις.

Πρόκειται για αύξηση άνω του 21% σε σύγκριση με το 2021, όπως ανέφερε. Εκείνη την περίοδο, ωστόσο, χρησιμοποιούσαν τα τρένα σημαντικά λιγότεροι άνθρωποι λόγω της πανδημίας Corona.

30 τοις εκατό περίπου του συνόλου των περιπτώσεων οφείλονταν στην επιβολή της απαίτησης μάσκας, ανέφερε. Αυτή καταργήθηκε σε όλη τη Γερμανία τον Φεβρουάριο.

Ένα άλλο 7% των περιστατικών το 2022 σχετίζονταν με το εισιτήριο των 9 ευρώ, το οποίο είχε οδηγήσει σε πολύ γεμάτα τρένα το καλοκαίρι.

Η EVG θέλει ομοσπονδιακούς αστυνομικούς στα τρένα μεγάλων αποστάσεων

Στα τέλη Ιανουαρίου, η Ένωση Σιδηροδρόμων και Μεταφορών (EVG) είχε ήδη διαμαρτυρηθεί για τις αυξημένες επιθέσεις εναντίον υπαλλήλων της Deutsche Bahn το 2022.

Τότε, ο επικεφαλής της EVG Martin Burkert ήλπιζε ότι η βία θα μειωνόταν επειδή καταργήθηκε η υποχρέωση να φοράνε μάσκες, επέμεινε ότι οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί θα πρέπει πάντα να βρίσκονται στα τρένα μεγάλων αποστάσεων.

Επιπλέον, η ασφάλεια της DB θα πρέπει να επιτρέπεται σε τακτική βάση στα τοπικά τρένα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.