Η Amazon κλείνει κέντρο logistics σε γερμανική πόλη

Η Amazon κλείνει ένα κέντρο logistics κοντά στο Βερολίνο. Οι 600 εργαζόμενοι πρόκειται να μεταφερθούν εντός της Γερμανίας – τουλάχιστον αυτό είναι το σχέδιο..

Για πρώτη φορά, η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακών ταχυδρομικών παραγγελιών στον κόσμο, η Amazon, ανακοίνωσε το κλείσιμο ενός μεγάλου κέντρου logistics στη Γερμανία.

Πρόκειται για το κέντρο logistics στο Brieselang κοντά στο Βερολίνο, όπως επιβεβαίωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της εταιρείας κατόπιν σχετικού αιτήματος. Οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί σχετικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Correctiv, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει δύο νέα κέντρα logistics στη Γερμανία με “περίπου 2.000 νέες ελκυστικές θέσεις εργασίας” μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Με τους εργαζόμενους στο Brieselang πρόκειται να διερευνηθούν οι δυνατότητες μεταφοράς σε άλλες τοποθεσίες της Amazon στη Γερμανία.

Αιτιολογία: “Σχετικά παλιό κτίριο”

Η τοποθεσία Brieselang κοντά στο Βερολίνο θεωρείται κεντρικός κόμβος για την αποστολή δεμάτων της Amazon.

Το κέντρο logistics άνοιξε, σύμφωνα με πληροφορίες, το 2013. Σύμφωνα με αναφορές, εκεί απασχολούνται περίπου 600 άτομα.

Ο λόγος που αναφέρεται για το κλείσιμο είναι το “σχετικά παλιό κτίριο”, το οποίο δεν μπορεί πλέον να αναβαθμιστεί.

Στις αρχές του έτους, η Amazon ανακοίνωσε την κατάργηση περισσότερων από 18.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη περικοπή θέσεων εργασίας στην ιστορία της αμερικανικής εταιρείας διαδικτύου, η οποία ιδρύθηκε το 1994.

Πρόσφατα η Amazon απασχολούσε περίπου 1,5 εκατομμύριο άτομα, τα περισσότερα από τα οποία εργάζονταν στις υποδομές διανομής και αποθήκευσης.

Η αμερικανική εταιρεία είχε ήδη αρχίσει να μειώνει θέσεις εργασίας σε μεγαλύτερη κλίμακα τον Νοέμβριο.

Προηγουμένως, η Amazon είχε προσλάβει πολυάριθμους υπαλλήλους λόγω της έκρηξης των παραγγελιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εκ των υστέρων, αυτό αποδείχθηκε υπερβολικό.

Το κύμα απολύσεων υποτίθεται ότι αρχικά θα επηρέαζε κυρίως το ζημιογόνο τμήμα συσκευών γύρω από τα έξυπνα ηχεία Echo και το πρόγραμμα φωνητικής βοηθού Alexa.

Όμως οι περικοπές θέσεων εργασίας περιλαμβάνουν και άλλα τμήματα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.