Αμβούργο: Τέλος τα ταξί κινητήρων εσωτερικής καύσης από το 2025

Το Αμβούργο χαράζει έναν νέο δρόμο στην επανάσταση των ηλεκτρικών μεταφορών: η πόλη-κρατίδιο ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τα ταξί με κινητήρες εσωτερικής καύσης που κινούνται με ντίζελ ή βενζίνη από το 2025.

Τέλος στα ταξί με βενζίνη ή ντίζελ στο Αμβούργο μετά το 2025

Το Αμβούργο θα είναι το πρώτο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας που θα απαγορεύσει τα ρυπογόνα ταξί με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η γερουσιαστής Μεταφορών του κρατιδίου, Anjes Tjarks (Πράσινοι), δήλωσε στο ntv ότι η Γερμανία πρέπει να σημειώσει ταχεία πρόοδο όσον αφορά την προστασία του κλίματος στον τομέα των μεταφορών και ότι ελπίζει ότι η κίνηση του Αμβούργου “θα στείλει ένα μήνυμα – για τη Γερμανία και για όλη την Ευρώπη”.

Από την 1η Ιανουαρίου 2025, στο Αμβούργο θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο ταξί χωρίς εκπομπές ρύπων.

Η πόλη προωθεί τη μετάβαση σε ηλεκτρικά ταξί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος “Future Taxi”.

Όπως αναφέρει το NDR, πριν από δύο χρόνια, υπήρχαν μόλις πέντε πλήρως ηλεκτρικά ταξί στο Αμβούργο. Τώρα υπάρχουν περισσότερα από 350, που αποτελούν το 12% του στόλου της πόλης.

Ο στόλος των ηλεκτρικών ταξί εξοικονομεί 2.000 τόνους CO2 ετησίως

Σύμφωνα με τον Tjarks, η πρωτοβουλία έχει ήδη εξοικονομήσει 2.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, ενώ η ηλεκτροκίνηση ολόκληρου του στόλου θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 25.000 τόνους ετησίως.

Οι εταιρείες ταξί υποστηρίζονται για να κάνουν τη μετάβαση με χρηματοδότηση και επενδύσεις σε υποδομές: την άνοιξη θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει 360 ηλεκτρικά ταξί, 40 θέσεις στάθμευσης e-taxi και 80 σημεία ταχείας φόρτισης.

“Τα ηλεκτρικά ταξί έχουν αποδειχθεί αξιόπιστα, άνετα και φθηνότερα στη λειτουργία τους από τα ταξί εσωτερικής καύσης”, δήλωσε ο Tjarks στο ntv, προσθέτοντας ότι η δημοτικότητα του προγράμματος έδειξε ότι “ο κλάδος είναι έτοιμος και πρόθυμος να αφήσει πίσω του την εποχή των μηχανών εσωτερικής καύσης”.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.