Προσοχή: Ανακαλύφθηκε μόλυνση νερού σε περιοχή της Βαυαρίας

Αυστηρότεροι κανόνες για το πόσιμο νερό τίθενται σε ισχύ

Ανακαλύφθηκε μόλυνση: Η ποιότητα του πόσιμου νερού στην περιοχή τροφοδοσίας Erlangen Bruck είναι υποβαθμισμένη. Από τις 15 Ιουλίου, η δημοτική επιχείρηση προειδοποιεί για μολυσμένο νερό.

Στο Erlangen Bruck, στην περιοχή Buckenhofer Weg, Elise-Späth-Straße και Geschwister-Scholl-Straße, εντοπίστηκε μόλυνση του πόσιμου νερού, ανακοίνωσαν στις 15 Ιουλίου οι Erlanger Stadtwerke (ESTW).

Η ακριβής αιτία διερευνάται επί του παρόντος, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί μέτρα για την αποκατάσταση της βλάβης.

Διαβάστε ακόμα: 4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το νερό βρύσης στη Γερμανία

Για λόγους ασφαλείας, η δημόσια επιχείρηση ζητά από τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό μέχρι νεωτέρας ή να βράζουν το πόσιμο νερό για τουλάχιστον δέκα λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουν.

Συνιστάται έντονα να μην χρησιμοποιείται νερό βρύσης, ιδίως για την προετοιμασία φαγητού, ιδιαίτερα για βρέφη, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς, για το πλύσιμο των τροφίμων καθώς και για παγάκια και το βούρτσισμα των δοντιών.

Το νερό της βρύσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την προσωπική υγιεινή, το πλύσιμο, το ντους και το μπάνιο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν πίνεται.

Η Erlanger Stadtwerke θα ενημερώσει αμέσως μόλις αρθεί ο περιορισμός στη χρήση του πόσιμου νερού.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης