Απεργία λεωφορείων στη Βαυαρία σήμερα 15.05.2022

Σήμερα, Παρασκευή, οι φορείς εκμετάλλευσης λεωφορείων απεργούν σε όλη τη Βαυαρία, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους εργαζόμενους και τους μαθητές σε ορισμένα μέρη. Στο Μόναχο, ωστόσο, η κυκλοφορία αναμένεται να συνεχιστεί κανονικά.

Σήμερα, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν απεργίες από μεμονωμένες εταιρείες λεωφορείων σε όλη τη Βαυαρία.

Σε πολλές περιοχές του κρατιδίου, τα λεωφορεία θα σταματήσουν να κινούνται, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη στο Μόναχο η Ένωση Βαυαρικών Λεωφορείων (Landesverband Bayerischer Omnibusunternehmen, LBO).

Περίπου 60 εταιρείες, κυρίως στην Άνω Βαυαρία και την Κάτω Βαυαρία, θα λάβουν μέρος στην εκστρατεία.

Με την ενέργεια αυτή, ο σύλλογος θέλει να επιστήσει την προσοχή στα οικονομικά προβλήματα που προκαλούν οι υψηλές τιμές των καυσίμων και το εξαγγελθέν εισιτήριο των 9 ευρώ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Παρά την εξαγγελθείσα κρατική ενίσχυση, “δεν έχουν εισρεύσει χρήματα μέχρι στιγμής”.

Η LBO θέλει επίσης να ασκήσει πίεση στις περιφέρειες με την απεργία. Ορισμένοι έχουν “αναγνωρίσει την ανάγκη των εταιρειών λεωφορείων και έχουν υποσχεθεί συγκεκριμένη βοήθεια ή έχουν ήδη προσαρμόσει τις τιμές”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της LBO Stephan Rabl. “Αλλά πολλές περιφέρειες δεν έχουν ακόμη καταλάβει”. Πολλές εταιρείες βρίσκονται “στα πρόθυρα της χρεοκοπίας”.

Απεργία λεωφορείων στη Βαυαρία: Δεν αναμένονται προβλήματα στις MVV και MVG

Στο Μόναχο, ωστόσο, η απεργία δεν αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα. “Προς το παρόν δεν αναμένουμε σημαντικές ακυρώσεις στα περιφερειακά δρομολόγια των λεωφορείων MVV”, δήλωσε εκπρόσωπος του συνδέσμου του Μονάχου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. “Εάν παρόλα αυτά υπάρξουν περιορισμοί, θα ενημερώσουμε αμέσως μέσω των γνωστών μας διαύλων”.

Η εταιρεία δημόσιων μεταφορών του Μονάχου (MVG) δεν αναμένει επίσης περιορισμούς λόγω της απεργίας. “Προς το παρόν, δεν αναμένεται ότι αυτή η απεργιακή έκκληση θα έχει αντίκτυπο στις υπηρεσίες των τακτικών δρομολογίων της MVG. Ούτε για τις υπηρεσίες που παρέχουν οι ιδιωτικές εταιρείες μεταφορών μας”, εξήγησε την Πέμπτη εκπρόσωπος της MVG.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.