Νέες απεργίες σιδηροδρόμων και αεροδρομίων στη Γερμανία

Νέες απεργίες στη Γερμανία: Επίκεινται οι επόμενες στάσεις εργασίας στους σιδηροδρόμους και σε αρκετά αεροδρόμια.. Θα πραγματοποιηθούν παγγερμανικές απεργίες στους σιδηροδρόμους την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023.

Η Verdi καλεί σε απεργίες σε τρία γερμανικά αεροδρόμια

Μετά τη μεγα-απεργία στη Γερμανία, δεν υπάρχει ακόμη λύση στον ορίζοντα: Το συνδικάτο σιδηροδρόμων και μεταφορών (EVG) συμφώνησε στις 24/25 Απριλίου 2023 ως επόμενη ημερομηνία διαπραγμάτευσης με την Deutsche Bahn.

Αλλά ακόμη και πριν από αυτό, οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους θέλουν να απεργήσουν σε όλη τη Γερμανία. Στόχος είναι να αυξηθεί η πίεση στους σιδηροδρόμους.

Deutsche Bahn: Απεργίες την Παρασκευή

Η Deutsche Bahn και άλλες σιδηροδρομικές εταιρείες θα πραγματοποιήσουν περαιτέρω προειδοποιητικές απεργίες σε όλη τη Γερμανία την Παρασκευή 21 Απριλίου.

Η Ένωση Εργαζομένων Σιδηροδρόμων και Μεταφορών (EVG) έχει καλέσει σε αυτές τις απεργίες.

Μεταξύ 3 και 11 π.μ. δεν θα υπάρχει πλέον σιδηροδρομική κυκλοφορία. Ιδιαίτερα η υπεραστική κυκλοφορία είναι πιθανό να ακινητοποιηθεί για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, επειδή τα τρένα δεν μπορούν να μπουν στις γραμμές το πρωί.

Αλλά και στην περιφερειακή κυκλοφορία, προγραμματίζονται μεγάλοι χρόνοι αναμονής, ακυρώσεις και καθυστερήσεις.

Απεργία της Verdi σε τρία αεροδρόμια από την Πέμπτη

Για την Πέμπτη και την Παρασκευή αυτής της εβδομάδας, το συνδικάτο Verdi έχει καλέσει σε ολοήμερες προειδοποιητικές απεργίες στον τομέα ασφαλείας στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου και της Κολωνίας/Βόννης.

Υπάρχει η απειλή μεγαλύτερων χρόνων αναμονής και ακόμη και ματαιώσεις πτήσεων. Όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, δεν μπορούν να αποκλειστούν διαταραχές στην πτητική λειτουργία άλλων αεροδρομίων ως αποτέλεσμα της απεργίας.

Εν τω μεταξύ, το αεροδρόμιο του Αμβούργου ανακοίνωσε ότι όλες οι αναχωρήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή θα ακυρωθούν λόγω της προειδοποιητικής απεργίας.

Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ ζητά από τους επιβάτες να μειώσουν στο ελάχιστο τις χειραποσκευές τους, προκειμένου να επιταχυνθεί ο έλεγχος των επιβατών.

Οι επιβάτες που έχουν κλείσει πτήση για την Πέμπτη ή την Παρασκευή καλούνται να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους με την αεροπορική τους εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα πριν ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο.

Απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα τρένα και τα αεροπλάνα: οι εναλλακτικές λύσεις

Οι επιβάτες που έχουν κλείσει το ταξίδι τους με τρένο κατά την ημέρα της απεργίας μπορούν συνήθως να χρησιμοποιήσουν το εισιτήριο ευέλικτα στη συνέχεια.

Οι κρατήσεις θέσεων μπορούν να ακυρωθούν δωρεάν.

Όσοι δεν μπορούν να αναβάλουν το ταξίδι ή τη μετακίνησή τους πρέπει να διαθέτουν αρκετό χρόνο.

Πριν ξεκινήσετε, καλό είναι να ενημερωθείτε για την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας μέσω ραδιοφώνου ή διαδικτύου.

Μια εναλλακτική λύση αντί για το τρένο και το αεροπλάνο είναι η χρήση αυτοκινήτου. Ωστόσο, αν αποφασίσετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, θα πρέπει να βιαστείτε. Κατά κανόνα, αυτά εξαντλούνται γρήγορα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης