Γερμανία: Απολύθηκε χειρουργός που ζήτησε τη βοήθεια καθαρίστριας

Χειρούργος στη Γερμανία απολύθηκε όταν μαθεύτηκε ότι ζήτησε τη βοήθεια της καθαρίστριας του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια επέμβασης και συγκεκριμένα του ακρωτηριασμού δακτύλου ασθενούς.

Το περιστατικό συνέβη το 2020 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάιντς. Οι επικεφαλής του νοσοκομείου εξέφρασαν τη λύπη και τη δυσαρέσκειά τους για το περιστατικό.

Η παρέμβαση της καθαρίστριας φέρεται πως ζητήθηκε όταν ο ασθενής, ο οποίος είχε λάβει τοπικό αναισθητικό, έγινε ανήσυχος.

Τότε ο γιατρός ζήτησε από την υπάλληλο να κρατήσει το πόδι του άνδρα και να του δώσει τα χειρουργικά εργαλεία, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Mainzer Allgemeine Zeitung.

«Δεν υπήρχε βοηθός»

Ο διευθύνων σύμβουλος του νοσοκομείου, Νόρμπερτ Φάιφερ, είπε ότι ο χειρουργός λανθασμένα αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία ρουτίνας, παρόλο που δεν υπήρχε διαθέσιμος εξειδικευμένος βοηθός, ανέφερε η SWR.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε αφού ένας διευθυντής νοσοκομείου εντόπισε την καθαρίστρια με ματωμένα επιθέματα γάζας στο χέρι μέσα στο χειρουργείο.

«Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί» τόνισε ο Φάιφερ. Η εφημερίδα ανέφερε ότι η καθαρίστρια δεν είχε ιατρική εμπειρία.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ | Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης