Ο αριθμός των επιβατών στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης αυξάνεται

Βάδη-Βυρτεμβέργη: Η απεργία παραλύει το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης

Ο αριθμός των επιβατών στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης αυξάνεται και πάλι μετά την ύφεση του Corona. Ωστόσο, το αεροδρόμιο εξακολουθεί να βρίσκεται στο κόκκινο. Ο διευθύνων σύμβουλος αποκαλύπτει πότε αυτό θα αλλάξει.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου της Στουτγάρδης αναμένει ότι ο αριθμός των επιβατών θα επιστρέψει στο προ της κρίσης Corona επίπεδο προς το τέλος της δεκαετίας.

Εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί μεταξύ 2028 και 2030, δήλωσε ο Ulrich Heppe στην Deutsche Presse-Agentur στη Στουτγάρδη.

Το αεροδρόμιο πιθανότατα θα επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα το 2026, δήλωσε ο Heppe.

Μετά την ύφεση κατά τη διάρκεια της κρίσης της Κορόνας, ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος που έχει αρχίσει να εγκαθίσταται ένα φαινόμενο σταδιακής ανάκαμψης.

Για φέτος, το αεροδρόμιο αναμένει 8,3 εκατομμύρια επιβάτες – μετά από επτά εκατομμύρια πέρυσι.

“Υποθέτουμε ότι στη συνέχεια θα φτάσουμε τα εννέα εκατομμύρια το 2024”, δήλωσε ο Heppe. Το 2019, το αεροδρόμιο είχε μετρήσει ακόμη 12,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Ωστόσο, ένας μονοψήφιος αριθμός εκατομμυρίων επιβατών δεν ήταν αρκετός για να είναι κερδοφόρος υπό τις παρούσες συνθήκες, δήλωσε ο Heppe.

Το αεροδρόμιο έχει αντιδράσει και προσπαθεί να αυξήσει τον κύκλο εργασιών και να μειώσει το κόστος.

Για παράδειγμα, προσπαθεί να εκμισθώσει εκ νέου κενά γραφεία και “να εξοικονομήσει το ενεργειακό κόστος όπου είναι δυνατόν”.

Προς το παρόν το αεροδρόμιο εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με το 2019, το έτος πριν από την κρίση της Κορόνας, τόσο όσον αφορά τον κύκλο εργασιών όσο και τα κέρδη.

Τότε, το αεροδρόμιο είχε αποφέρει κέρδη 50,2 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις 300 εκατ. ευρώ.

Πέρυσι, το αεροδρόμιο εμφάνισε ζημίες 16,1 εκατ. ευρώ μετά από πωλήσεις περίπου 204 εκατ. ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης