BW: Επιτρέπονται και πάλι τα πυροτεχνήματα σε πόλεις

Όχι πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για δύο χρόνια – φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά σε πολλά μέρη, σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Presse-Agentur

Τα πυροτεχνήματα δεν έχουν θέση στην παλιά πόλη του Tübingen την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε η πανεπιστημιακή πόλη.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχει αυστηρή απαγόρευση των πυροτεχνημάτων για την προστασία του ιστορικού κέντρου της πόλης από ζημιές.

Τα πυροτεχνήματα δεν μπορούν επίσης να εκτοξεύονται στην περιοχή των κλινικών, για παράδειγμα. Όλα τα πυροτεχνήματα κατηγορίας ΙΙ, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως κατά την αλλαγή του έτους, απαγορεύονται τη νύχτα της 1ης Ιανουαρίου.

Στην πανεπιστημιούπολη, υπάρχει απαγόρευση των πυροτεχνημάτων στην παλιά πόλη από το 2009/2010.

Ο καθαρισμός των δρόμων μετά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πραγματοποιείται από την Kommunale Servicebetriebe Tübingen στο πλαίσιο των συνήθων εργασιών της υπηρεσίας. Επομένως, δεν υπάρχουν πρόσθετες δαπάνες.

Η πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης, η Στουτγάρδη, σχεδιάζει και πάλι την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων σε συντονισμό με την αστυνομία.

Έχουν ήδη υπάρξει αρκετές απαγορεύσεις για την καύση πυροτεχνικών στο παρελθόν, δήλωσε εκπρόσωπος της πόλης.

Για παράδειγμα, το 2019 με διάταγμα της πόλης, το 2020 και το 2021 με τα τότε διατάγματα της Κορόνα του κράτους. Αλλά η πόλη είχε καθορίσει το πεδίο εφαρμογής ανεξάρτητα.

Τα προηγούμενα χρόνια, η Schlossplatz δεν ήταν ένα ωραίο μέρος για να γιορτάσουν οι επισκέπτες την αλλαγή του χρόνου, αναφέρει η σχετική εισήγηση.

“Η Schlossplatz ήταν υπερπλήρης, πυροτεχνήματα εκτοξεύονταν ανεξέλεγκτα, άτομα δέχθηκαν επιθέσεις και υπήρξαν σεξουαλικές επιθέσεις”.

Μόνο μια μεγάλη αστυνομική δύναμη μπόρεσε να ελέγξει την κατάσταση. Το 2019, λοιπόν, υπήρξε μια κεντρική δημοτική εκδήλωση στην Schlossplatz για να γιορτάσει μια ειρηνική αλλαγή του έτους.

Ο στόχος φέτος, είπε, ήταν να έχουμε μια παρόμοια ιδέα εκδήλωσης για να κάνουμε τη Schlossplatz και πάλι ελκυστική για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών και των φύλων.

Χωρίς την απαγόρευση των κροτίδων, στη Στουτγάρδη θα παράγονταν περίπου 18 έως 20 τόνοι αποβλήτων. Το κόστος διάθεσης είναι περίπου 4.000 ευρώ, το κόστος για τα οχήματα και το προσωπικό που χρησιμοποιείται είναι περίπου 12.000 ευρώ.

Συνολικά, το κόστος για τον καθαρισμό της παραμονής της Πρωτοχρονιάς – στο κέντρο της πόλης και στις συνοικίες Βόρεια, Δυτικά και Ανατολικά – ανέρχεται σε περίπου 16.000 ευρώ.

Στην Ουλμ, τη Χαϊδελβέργη, το Μανχάιμ και το Φράιμπουργκ, δεν θα υπάρξουν απαγορεύσεις για τα πυροτεχνήματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς πέραν των κανονισμών που ισχύουν σε παγγερμανικό επίπεδο, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των πόλεων.

Η εκπρόσωπος του Φράιμπουργκ δήλωσε ότι ήδη απαγορεύεται από το νόμο η καύση πυροτεχνικών αντικειμένων σε άμεση γειτνίαση με εκκλησίες, νοσοκομεία, γηροκομεία και κτίρια ή εγκαταστάσεις που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στη φωτιά.

“Αυτό δεν απαιτεί την καθιέρωση απαγόρευσης σε δημοτικό επίπεδο”.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο, η πόλη της Καρλσρούης δεν έχει επίσης διατάξει ακόμη την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και δεν σχεδιάζει κανένα τέτοιο μέτρο για φέτος. Το ίδιο ισχύει και για τη Χαϊδελβέργη.

Σε συντονισμό με την αστυνομία, η πόλη δεν σχεδιάζει προς το παρόν την απαγόρευση των κροτίδων.

Η Χαϊδελβέργη δεν έχει εκδώσει απαγορεύσεις αυτού του είδους στο παρελθόν, δήλωσε εκπρόσωπός της. Την Πρωτοχρονιά, το κέντρο της πόλης θα καθαρίζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δώδεκα υπάλληλοι και τρία φορτηγά θα βρίσκονται σε υπηρεσία για περίπου πέντε έως έξι ώρες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.