Γερμανία-Χάκερ: Έξυπνες οικιακές εφαρμογές πλήττονται ιδιαίτερα

Newsroom

Ελλάδα: Γερμανοί χάκερ μετέφεραν 83.000€ από λογαριασμό επιχειρηματία

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος προειδοποιεί για κυβερνοεπιθέσεις από κινεζικές ομάδες χάκερ που στοχεύουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και οικιακά δίκτυα σε ιδιωτικά νοικοκυριά. Οι έξυπνες οικιακές εφαρμογές πλήττονται ιδιαίτερα.

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον επιχειρήσεων δεν αποτελούν πλέον σπάνιο φαινόμενο. Τώρα, όμως, θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν και τα ιδιωτικά νοικοκυριά.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος προειδοποίησε για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από κινεζικές ομάδες χάκερ.

Οι τελικές συσκευές ως στόχος των χάκερς

Στην τρέχουσα “κυβερνοεπιστολή” της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος, οι ομάδες APT 15 και APT 31, οι οποίες αναφέρονται επίσης στην έκθεση του 2022 για την προστασία του Συντάγματος, αναφέρονται ως εγκέφαλοι επιθέσεων χάκερ σε εταιρείες και ιδιωτικά νοικοκυριά.

Στις επιθέσεις αυτές, οι τελικές συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε μικρές επιχειρήσεις και από ιδιώτες χρήστες θα καταλαμβάνονται σε αυξανόμενο αριθμό από κυβερνοεπιτιθέμενους και θα χρησιμοποιούνται από τις ομάδες κατά των κρατικών και πολιτικών αρχών.

Από ρούτερ έως ηλιακούς συλλέκτες – τα πάντα δυνητικά σε κίνδυνο

Οι συσκευές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με κακόβουλο τρόπο θα μπορούσαν να είναι δρομολογητές διαδικτύου, εκτυπωτές ή ακόμη και έξυπνες οικιακές εφαρμογές, όπως χειριστήρια για παντζούρια, φώτα, θέρμανση ή ηλιακά συστήματα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία συμβουλεύει να εγκαθιστάτε πάντα τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας – και να αντικαθιστάτε τις παλαιότερες συσκευές που δεν υποστηρίζονται πλέον από τους κατασκευαστές.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης