Χωρίς αναμνηστικό εμβόλιο στη Γερμανία: Τι θα συμβεί;

Αλίκη Μαχαίρα

Updated on:

αναμνηστικό εμβόλιο στη Γερμανία

Ο αναμνηστικός εμβολιασμός επιτρέπεται εδώ και μερικές εβδομάδες μετά από έξι μήνες – αλλά σύντομα θα μπορούσε να γίνει απαίτηση για να διατηρηθεί το καθεστώς “εμβολιασμένος”. Μάθετε τι ακριβώς σημαίνει αυτό για εσάς εδώ.

Μέχρι στιγμής είναι μόνο μια πρόταση – αλλά σύντομα θα μπορούσε να γίνει κανόνας στη Γερμανία: Η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Διατήρηση της κατάστασης εμβολιασμού μέσω αναμνηστικών εμβολιασμών

Με τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί σήμερα στη Γερμανία, υπάρχουν διαφορετικές χρονικές περίοδοι μέχρι να θεωρηθείτε “πλήρως εμβολιασμένοι”.

Αλλά ο κανόνας του αναμνηστικού εμβολιασμού είναι ο ίδιος για όλα αυτά: μπορείτε να λάβετε τον αναμνηστικό εμβολιασμό μετά από περίπου έξι μήνες. Και σύντομα θα μπορούσε να γίνει απαίτηση για να συνεχίσετε να θεωρείστε εμβολιασμένοι.

Αυτό σημαίνει ότι εάν η πρόταση γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση και ΔΕΝ κάνετε αναμνηστικό εμβόλιο μετά από έξι μήνες, δεν θα θεωρείστε πλέον εμβολιασμένοι και θα πρέπει να προσκομίσετε τεστ όπου ακόμα θα ισχύει ο κανονισμός 3G και δεν θα έχετε πλέον πρόσβαση σε τομείς όπου θα ισχύει ο κανονισμός 2G ή 2G-plus.

Ο λόγος είναι ότι η προστασία από τον εμβολιασμό συνεχίζει να πέφτει μετά από αρκετούς μήνες.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder είχε ήδη ταχθεί υπέρ μιας τέτοιας ημερομηνίας λήξης.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης