Μάρτιν Χούμπερ: Υποψία λογοκλοπής για τον Γενικό Γραμματέα του CSU

Ο Μάρτιν Χούμπερ μόλις δέχτηκε τα συγχαρητήρια ως νέος γενικός γραμματέας του CSU και τώρα διατυπώνονται κατηγορίες για λογοκλοπή.

Ο Χούμπερ διαβεβαιώνει ότι έγραψε τη διδακτορική του διατριβή σύμφωνα με τις καλύτερες δυνατές γνώσεις και πεποιθήσεις του. Παρ’ όλα αυτά, ζήτησε από το LMU να το εξετάσει.

Λίγο μετά τον διορισμό του, διατυπώθηκαν κατηγορίες για λογοκλοπή κατά του νέου Γενικού Γραμματέα του CSU Μάρτιν Χούμπερ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Bild am Sonntag”, ο εμπειρογνώμονας Jochen Zenthöfer βρήκε πολλές λογοκλοπές στη διατριβή του.

Μόνο στις πρώτες 26 σελίδες, βρέθηκαν συνολικά 25 αποσπάσματα χωρίς ή με λανθασμένη αναφορά στην πηγή. “Ο κ. Χούμπερ δεν θα έπρεπε να έχει λάβει διδακτορικό με αυτό το έργο”, δήλωσε ο Zenthöfer στο “BamS”.

Υπήρξαν “κατάφωρες παραβάσεις της ορθής επιστημονικής πρακτικής”. Σε κάθε περίπτωση, το κείμενο είχε φτάσει σε ένα στάδιο όπου το πανεπιστήμιο έπρεπε να επανεξετάσει το έργο, εξήγησε ο Zenthöfer.

Διδακτορική διατριβή που συντάχθηκε με βάση τις γνώσεις και τις πεποιθήσεις του

Ο ίδιος ο Huber, ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι έγραψε το διδακτορικό του σύμφωνα με τις καλύτερες δυνατές γνώσεις και πεποιθήσεις του. Αυτό αποδεικνύεται από περισσότερες από 20 σελίδες βιβλιογραφίας και περισσότερες από 600 υποσημειώσεις.

Παρ’ όλα αυτά, “για λόγους διαφάνειας”, ζήτησε από το Ludwig-Maximilians-Universität του Μονάχου να επανεξετάσει τη διατριβή. Είχε υποβάλει το 2007 τη διδακτορική διατριβή με τίτλο “Η επιρροή του CSU στη δυτική πολιτική της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας από το 1954-1969 όσον αφορά τις σχέσεις με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ”.

Ο Μάρτιν Χάγκεν, ο πρόεδρος του FDP στην πολιτεία, κάλεσε τον Χούμπερ να αναστείλει οικειοθελώς τη διδακτορική του διατριβή μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το πανεπιστήμιο πρέπει τώρα να επανεξετάσει διεξοδικά το έργο του. Η υποψία της εξαπάτησης είναι ο επόμενος αρνητικός τίτλος για το CSU, δήλωσε ο Hagen στο Twitter.

Το CSU δεν ησυχάζει – Παραίτηση, νέες εκλογές, υποψία λογοκλοπής

Ο Χούμπερ είχε διαδεχθεί τον Stephan Mayer στη θέση του Γενικού Γραμματέα του CSU μόλις την Παρασκευή. Ο Mayer είχε παραιτηθεί αιφνιδιαστικά μετά από λίγες μόνο εβδομάδες θητείας – για “λόγους υγείας”.

Είχε προηγηθεί μια διαμάχη σχετικά με την αναφορά της ιδιωτικής ζωής του Mayer, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρεται να απείλησε έναν δημοσιογράφο.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης