Τι ισχύει με το εισιτήριο των εννέα ευρώ στη Γερμανία;

Αλίκη Μαχαίρα

Updated on:

Τι ισχύει με το εισιτήριο των εννέα ευρώ στη Γερμανία;

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση που υπέβαλε ο ομοσπονδιακός υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων και Μεταφορών (BMDV) προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες του SPD, Bündnis90/Die Grünen και FDP για το σχέδιο σχετικά με την τροποποίηση του νόμου περί περιφερειοποίησης.

Έρχονται επιδόματα: Οι επιδοτήσεις αναλυτικά για πολίτες στη Γερμανία

Με την τροπολογία, η οποία εισέρχεται τώρα σε κοινοβουλευτικές διαβουλεύσεις, τα κονδύλια περιφερειοποίησης πρόκειται να αυξηθούν συνολικά κατά 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022.

Το ποσό αυτό προορίζεται να χρηματοδοτήσει τόσο την εφαρμογή του εισιτηρίου “9 για 90” όσο και τη συμβολή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην αποζημίωση των εταιρειών δημόσιων συγκοινωνιών για την απώλεια εσόδων λόγω της πανδημίας.

Τι ακριβώς σημαίνει “9 για 90”;

Από την 1η Ιουνίου 2022, στη Γερμανία θα προσφέρεται ένα αρκετά μειωμένο εισιτήριο για δημόσιες συγκοινωνίες για 9 ευρώ ανά ημερολογιακό μήνα.

Πού θα ισχύει το εισιτήριο;

Το εισιτήριο θα ισχύει σε όλη τη Γερμανία σε τοπικά και περιφερειακά λεωφορεία και τρένα. Εξαιρούνται τα υπεραστικά δρομολόγια της DB AG, π.χ. ICE, IC, EC, καθώς και τα τρένα και τα λεωφορεία Flix.

Πού μπορώ να προμηθευτώ το εισιτήριο;

Οι εταιρείες μεταφορών εργάζονται για την αλλαγή των καναλιών διανομής. Επί του παρόντος, υπάρχουν σχέδια για μια κοινή διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας το εισιτήριο θα μπορεί να αγοράζεται ψηφιακά.

Επιπλέον, το εισιτήριο θα προσφέρεται και μέσω των κλασικών καναλιών διανομής, όπως τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης και τα γκισέ.

Τι θα γίνει με τη συνδρομή μου;

Οι συνδρομητές επωφελούνται ιδιαίτερα. Η συνδρομή τους μειώνεται αυτόματα στα 9 ευρώ από την εταιρεία μεταφορών ή η διαφορά καλύπτεται τους επόμενους μήνες.

Ταυτόχρονα, όλα τα οφέλη της συνδρομής στην αντίστοιχη ένωση μεταφορών ή στην αντίστοιχη εταιρεία μεταφορών παραμένουν σε ισχύ.

Τι ισχύει για τα εισιτήρια εξαμήνου, τα εισιτήρια εργασίας, τα εισιτήρια διαρκείας 9 ωρών κ.λπ.;

Οι εταιρείες μεταφορών εργάζονται επίσης για την επιστροφή των εισιτηρίων αυτών για την περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Μπορώ να πάρω το ποδήλατο μαζί μου;

Εάν ένα υπάρχον εισιτήριο διαρκείας περιλαμβάνει τη μεταφορά ποδηλάτου, το όφελος αυτό θα συνεχίσει να ισχύει στην αντίστοιχη περιοχή ισχύος.

Εάν η μεταφορά ποδηλάτου δεν αποτελεί μέρος της υφιστάμενης συνδρομής ή εάν πρόκειται για νέο πελάτη, η μεταφορά ποδηλάτου πρέπει να αγοραστεί ως επιπλέον υπηρεσία.

Δεν θα ήταν πιο λογικό να αναβληθεί η καθιέρωση του εισιτηρίου για μετά τις θερινές διακοπές;

Όχι. Η κυβέρνηση θέλει να ανακουφίσει τους πολίτες γρήγορα.

Δεν είναι αναμενόμενη η υπερφόρτωση των τρένων αν το εισιτήριο ισχύει σε όλη τη Γερμανία;

Το εθνικό πεδίο εφαρμογής θεσπίστηκε από τα ομόσπονδα κρατίδια που είναι αρμόδια για τις δημόσιες μεταφορές, προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχεία και φιλική προς τον πελάτη εφαρμογή του μέτρου.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι οι μεταφορές θα οργανωθούν αναλόγως.

Πηγή: Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης