Δεν ήθελαν να πάνε σχολείο και έγραψαν τρομοκρατική επιστολή!

Ο διευθυντής του σχολείου είχε ενημερώσει την αστυνομία ότι στον χώρο της τουαλέτας μέσα στο σχολείο είχε γραφτεί: “Θα γίνει μακελειό στις 5.5.” Αυτό επέτρεψε να εξαχθούν συμπεράσματα για μια πιθανή κατάσταση απειλής την Παρασκευή..

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η αστυνομία μπόρεσε να δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα του σχολείου, σήμερα, Παρασκευή. Επρόκειτο για μια χαζή φάρσα.

“Πήραμε αυτή την απειλή πολύ σοβαρά”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην BILD την Παρασκευή. “Όμως, λόγω εντατικών ερευνών, επίσης σε στενή συνεργασία με το σχολείο, συμπεριλαμβανομένου του διδακτικού προσωπικού, ο συντάκτης ή οι συντάκτες του απειλητικού μηνύματος μπόρεσαν να εντοπιστούν”.

Οι 11χρονοι ήθελαν άδεια από το σχολείο…

Ήταν δύο 11χρονοι! “Ένας μαθητής της πέμπτης τάξης, μαζί με τον συνομήλικο ξάδελφό του, είχαν τοποθετήσει την επιστολή στην πόρτα μιας τουαλέτας, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν ως πρόθεση κάποιο άσχημο γεγονός”, συνέχισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Απλά ήθελαν να φύγουν από το σχολείο!

Η αρχικά ανακοινωθείσα μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση δεν πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο για να μιλήσουν με γονείς και μαθητές.

Και κακή τύχη για τα δύο αγόρια: το σχολείο λειτουργούσε την Παρασκευή.

“Η αστυνομία της Apolda θα ήθελε να ευχαριστήσει το σχολείο για τη συνεργασία του, η οποία κατέστησε δυνατή την επιτυχία της σχολαστικής έρευνας”.

Το κατά πόσον τα δύο αγόρια έλαβαν ενδεχομένως ως αφορμή για τη φάρσα τους το φοβερό μακελειό σε σχολείο του Βελιγραδίου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι, πρόκειται να διευκρινιστεί σε περαιτέρω συζητήσεις με τα παιδιά.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης