Διεθνής ανάκληση περισσότερων από 270.000 αυτοκινήτων Volkswagen

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen πρέπει να οργανώσει μια ακόμη ανάκληση για περισσότερα από 270.000 αυτοκίνητα λόγω κινδύνων ασφαλείας στους αερόσακους τους.

Όπως επιβεβαίωσε τη Δευτέρα η εταιρεία, η ανάκληση αφορά μια νέα δόση μοντέλων στα οποία έχει εγκατασταθεί τεχνολογία του ιαπωνικού κατασκευαστή Takata.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Αρχής Αυτοκινήτων της Γερμανίας (KBA), κανένα όχημα δεν επηρεάζεται επί του παρόντος στη Γερμανία, αλλά κάποια μπορεί να έχουν εισέλθει στη χώρα, σύμφωνα με τη VW.

Η αρχή ανέφερε ως αιτία “βλάβες στη γεννήτρια αερίου των μπροστινών αερόσακων”.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε “ανεξέλεγκτη ενεργοποίηση και απελευθέρωση μεταλλικών θραυσμάτων που θα μπορούσαν να τραυματίσουν τους επιβάτες”.

Στο παρελθόν, είχαν ήδη σημειωθεί αρκετά ατυχήματα σε διάφορες χώρες, ορισμένα από τα οποία ήταν σοβαρά.

Στο παρελθόν, οι ανακλήσεις ήταν σημαντικά πιο εκτεταμένες. Στην Κίνα, για παράδειγμα, η Volkswagen χρειάστηκε να στείλει σχεδόν 4,9 εκατομμύρια αυτοκίνητα στα συνεργεία το 2017 λόγω πιθανώς ελαττωματικών αερόσακων.

Η αιτία λέγεται ότι είναι ένα κατώτερης ποιότητας προωθητικό που μπορεί να ενεργοποιήσει λανθασμένα τον αερόσακο, ειδικά σε υψηλότερη υγρασία σε θερμά κλίματα.

“Προκειμένου να αποκλειστούν σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια, οι επηρεαζόμενοι αερόσακοι θα αντικατασταθούν επομένως ανάλογα με τη διαθεσιμότητα”, δήλωσε η VW.

Οι τρέχουσες ανακλήσεις αφορούν αυτοκίνητα “που παραδόθηκαν σε θερμές χώρες, για παράδειγμα στη Νότια Αμερική”, δήλωσε εκπρόσωπος.

“Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι μεμονωμένα οχήματα έχουν βρει το δρόμο τους και στη Γερμανία“.

Σύμφωνα με την KBA, η ανάκληση αφορά ορισμένες εκδόσεις των VW Golf και Passat, το μικρό αυτοκίνητο Fox, το pick-up Saveiro και το βραζιλιάνικο σεντάν Voyage από τα μοντέλα των ετών 2013 έως 2017.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.