Δήμαρχος Στουτγάρδης: Οι ακτιβιστές είναι καταστροφικοί

Δήμαρχος Στουτγάρδης Frank Nopper

Μετά τη διαμαρτυρία για το κλίμα στη Στουτγάρδη, ο δήμαρχος Nopper μιλάει. Έχει σκληρά λόγια για τους ακτιβιστές του κλίματος.

Μετά από μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία από την “Τελευταία Γενιά” το πρωί του Σαββάτου, ο δήμαρχος της Στουτγάρδης, Frank Nopper, καταδίκασε έντονα τους ακτιβιστές.

Δεκάδες ακτιβιστές της ομάδας για την προστασία του κλίματος είχαν αποκλείσει πολλούς δρόμους και οδούς πρόσβασης στη Στουτγάρδη και προς αυτήν για ώρες το Σάββατο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 40 άτομα εγκλωβίστηκαν σε συνολικά εννέα δρόμους το πρωί. Ορισμένοι κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο.

Μεταξύ άλλων, είχαν αποκλειστεί η κεντρική οδός Theodor-Heuss-Straße, δύο ομοσπονδιακοί δρόμοι και η σήραγγα Heslacher.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφοριακή συμφόρηση ήταν μαζική σε ορισμένα σημεία της πόλης.

Δήμαρχος Nopper: “Οι ακτιβιστές για το κλίμα προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην προστασία του κλίματος”.

Όπως αναφέρει η “Stuttgarter Zeitung”, ο δήμαρχος Frank Nopper (CDU) επέκρινε τώρα τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία με σαφήνεια:

“Οι ακτιβιστές για το κλίμα που ταξίδεψαν στη Στουτγάρδη από όλη τη Γερμανία προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην προστασία του κλίματος”.

Ο Nopper αναφέρεται ότι οι “καταστροφικές και απερίσκεπτες δραστηριότητες των ακτιβιστών αποδυναμώνουν την αποδοχή των μέτρων για την προστασία του κλίματος στη μέση της κοινωνίας”.

Η προστασία του κλίματος είναι δυνατή μόνο μαζί και όχι ο ένας εναντίον του άλλου.

Ο Nopper σχολίασε επίσης μια επιχείρηση ασθενοφόρου που χρειάστηκε να διακοπεί το Σάββατο λόγω των “αυτοκόλλητων” του κλίματος, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Nopper, τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε πόλωση “και τέλος, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων”, όπως συνεχίζει η “Stuttgarter Zeitung”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης