Αυτοί οι δήμοι της NRW δίνουν επιδοτήσεις για πάνες από ύφασμα

Newsroom

Τα ποσοστά γεννήσεων μειώθηκαν ξαφνικά στη Γερμανία

Από τις δέκα πολυπληθέστερες πόλεις της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, μόνο δύο δήμοι υποστηρίζουν την αγορά πάνες από ύφασμα. Τα πράγματα φαίνονται καλύτερα για τους μικρότερους δήμους…

Μέχρι να μεγαλώσει ένα παιδί, βάζει πάνες περίπου 5.000 έως 6.000 φορές – η επιδότηση για τη χρήση πάνες με ύφασμα, ωστόσο, αποτελεί μέχρι στιγμής μάλλον την εξαίρεση παρά τον κανόνα στους δήμους της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Από τις δέκα πολυπληθέστερες πόλεις της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, μόνο το Μύνστερ και το Βούπερταλ υποστηρίζουν την αγορά πάνες από ύφασμα, όπως προκύπτει από έρευνα της Deutsche Presse-Agentur.

Στην Κολωνία, το Ντίσελντορφ, το Ντόρτμουντ, το Έσσεν, το Ντούισμπουργκ, το Μπίλεφελντ και τη Βόννη δεν παρέχεται τέτοια επιδότηση στους γονείς.

Στο Μπόχουμ, μια αντίστοιχη πρόταση απορρίφθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του 2022, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της πόλης.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Μύνστερ αποφάσισε αρχικά τη λεγόμενη επιδότηση σε πάνες από ύφασμα για το 2022 και το 2023.

Για την αγορά πάνες και αξεσουάρ, το 60% της τιμής αγοράς, αλλά όχι περισσότερο από 120 ευρώ, θα χορηγείται μία φορά ανά παιδί.

Με την κατάργηση της πάνας μιας χρήσης, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν περισσότερα από 1.000 κιλά απορριμμάτων ανά παιδί, ανακοίνωσε ο δήμος.

Επίσης, εξαλείφεται η οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών από τη συνεχή ανάγκη να αγοράζουν περισσότερες πάνες μιας χρήσης.

Προς το παρόν δεν μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις

Σύμφωνα με την πόλη, οι γονείς στο Βούπερταλ λαμβάνουν εφάπαξ επιδότηση 100 ευρώ για την αγορά. Οι επιδοτήσεις για το τρέχον έτος έχουν ήδη εξαντληθεί. Προς το παρόν δεν μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, το 95% όλων των μωρών στη Γερμανία χρησιμοποιούν με πάνες μιας χρήσης.

Στους δήμους που υποστηρίζουν την αγορά για πάνες από ύφασμα περιλαμβάνονται οι Detmold, Kevelaer, Warendorf και Rheda-Wiedenbrück. Η στήριξη πρέπει να ζητηθεί και διαφέρει ανάλογα με τον δήμο.

Το ποσό της στήριξης διαφέρει από δήμο σε δήμο.

Στο Detmold, για παράδειγμα, υπάρχει εφάπαξ καταβολή 13 ευρώ για την αρχική αγορά και στη συνέχεια επιδότηση 8 ευρώ ανά μήνα.

Το Rheda-Wiedenbrück καταβάλλει στους γονείς 75 ευρώ ετησίως έως ότου το παιδί τους γίνει τριών ετών.

Στο Warendorf, υπάρχει εφάπαξ καταβολή 150 ευρώ.

Η χρήση υφασμάτινων προϊόντων για πολλά χρόνια αποτελεί συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος, αναφέρει η πόλη στην ιστοσελίδα της.

Στο Kevelaer, η μέγιστη εφάπαξ επιδότηση είναι 100 ευρώ. Η πόλη Nieheim καταβάλλει 80 ευρώ, ο δήμος Wachtendonk έως 75 ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης