Γερμανία: Είσαι τεμπέλης; Γίνε δάσκαλος – Καμπάνια προκαλεί σάλο

Newsroom

Updated on:

Γονείς εξοργισμένοι: Σχολείο στέλνει παιδιά στο σπίτι για φόρμες

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία διαφημιστική καμπάνια του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη δασκάλων.

Συγκεκριμένα στο κρατίδιο Βάδης-Βυρτεμβέργης το υπουργείο Παιδείας προωθεί διαφημιστική καμπάνια για να στρατολογήσει κόσμο που θέλει να γίνει δάσκαλος.

“Αν δεν έχει να κάνει κάποιος κάτι καλύτερο αύριο καλύτερα να γίνει δάσκαλος!” Αυτό είναι το απαράδεκτο σλόγκαν του υπουργείου Παιδείας.

Η αλήθεια βέβαια είναι άλλη και πικρή. Είναι τόσο εξαιρετικά κακοπληρωμένο και με εξαντλητικά ωράρια το επάγγελμα του δασκάλου στη Γερμανία, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς να ανέρχονται στις 60-70, μιας και ελάχιστοι επιλέγουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Ουσιαστικά οι εμπνευστές της διαφήμισης παρουσιάζουν τον εκπαιδευτικό ως έναν “αναβαθμισμένο αργόσχολο” και τη διδασκαλία ως δουλειά για τεμπέληδες και επιχειρούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των νέων εργαζομένων, παρουσιάζοντας το επάγγελμα ως ιδανικό για τεμπέληδες.

Φυσικά στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών στη Γερμανία η καμπάνια αυτή του υπουργείου Παιδείας έχει γίνει κόκκινο πανί, ωστόσο δεν έχει ακόμα αποσυρθεί.

Πηγή: alfavita

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης