Εισαγγελική έρευνα στη Γερμανία για τις διαρροές στον Nord Stream

Ο γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τις διαρροές στο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream, επιτρέποντας στους Γερμανούς ερευνητές να συλλέξουν στοιχεία.

Η Δανία, η Σουηδία και η Γερμανία ερευνούν πώς ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες οι διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2, ανοικτά των ακτών της Δανίας και της Σουηδίας.

Η Ρωσία προσπάθησε να αποδώσει ευθύνες στη Δύση, ενώ η Ευρώπη έκανε λόγο για πράξη δολιοφθοράς.

«Σαμποτάζ με εκρήξεις» δείχνει η σουηδική έρευνα

Οι πρώτες επιθεωρήσεις από τις σουηδικές αρχές στον τόπο των διαρροών που εκδηλώθηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική «ενισχύουν τις υποψίες για σαμποτάζ με εκρήξεις» που προκάλεσαν «σοβαρές ζημίες», ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η τοπική εισαγγελία.

Χρήστος Περπερίδης: Ο Έλληνας δικηγόρος στο Μόναχο

«Είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε ότι εκδηλώθηκαν εκρήξεις κοντά στους Nord Stream 1 και 2 εντός της σουηδικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, που προκάλεσαν σοβαρές ζημίες στους αγωγούς φυσικού αερίου», δήλωσε ο ειδικός εισαγγελέας που είναι επιφορτισμένος με την σουηδική έρευνα.

Η Ρωσία διεξάγει δική της έρευνα

Η Ρωσία θα διεξάγει δικές τις έρευνες σχετικά με τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream, καθώς η Δανία δεν θέλει να εμπλακεί η Μόσχα στη δική της έρευνα, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα η ρωσική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη.

Σημείωσε επίσης ότι η άρνηση της Δανίας να επιτρέψει στη Ρωσία να συμμετάσχει στην έρευνα, υπονομεύει την αξιοπιστία οποιωνδήποτε μελλοντικών αποτελεσμάτων.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.