Εξακολουθώ να χρειάζομαι εφαρμογές Covid το 2023;

Στη Γερμανία δεν απαιτούνται πλέον πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μπορώ λοιπόν να απεγκαταστήσω την εφαρμογή προειδοποίησης Corona ή την εφαρμογή CovPass;

Οι 2G και 3G κανόνες έχουν προ πολλού πάψει να υφίστανται, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2023 έχει επίσης καταργηθεί η απαίτηση εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Παρόλα αυτά, πολλοί Γερμανοί εξακολουθούν να διαθέτουν εφαρμογές για την εμφάνιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στα smartphones τους: την εφαρμογή προειδοποίησης Corona και την εφαρμογή CovPass. Επομένως, τα χρειαζόμαστε ακόμα ή μπορούν οι άνθρωποι να τα απεγκαταστήσουν ξανά με ασφάλεια;

Απόδειξη για τις ΗΠΑ

Εξαρτάται από το τι σκοπεύετε να κάνετε: στη Γερμανία, η απόδειξη του εμβολιασμού δεν παίζει πλέον ρόλο. Αλλά στο εξωτερικό, τα πράγματα είναι μερικές φορές διαφορετικά – ειδικά στην Αμερική.

Εάν θέλετε να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μη πολίτης των ΗΠΑ, θα πρέπει να επιδείξετε απόδειξη εμβολιασμού κατά την είσοδό σας στη χώρα.

Ακόμη και σε ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς στις ΗΠΑ, όπως η Νέα Υόρκη, απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα για την παρακολούθηση ορισμένων εκδηλώσεων ή θεατρικών παραστάσεων, απόδειξη εμβολιασμού.

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν άλλες μορφές πιστοποιητικού εμβολιασμού για το σκοπό αυτό – ωστόσο, οι εφαρμογές καθιστούν ιδιαίτερα εύκολη την πρόσβαση στον απαιτούμενο κωδικό QR και σε ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού σε μορφή PDF.

Απόδειξη για άλλες χώρες

Σε διεθνές επίπεδο, ωστόσο, οι ΗΠΑ είναι σχεδόν μόνες τους. Σχεδόν όλα τα έθνη έχουν καταργήσει σταδιακά τις απαιτήσεις εμβολιασμού τους κατά τη διάρκεια του 2022.

Μόνο τα νησιά Φίτζι, η Παπούα Νέα Γουινέα, η Ινδονησία και το Χονγκ Κονγκ εξακολουθούν να απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού για την είσοδο.

Ορισμένα άλλα έθνη εξακολουθούν να έχουν διατάξεις ισοδύναμες με τον κανόνα 3G, όπως η Κένυα, το Νεπάλ και η Βενεζουέλα.

Επιστροφή των πιστοποιητικών εμβολιασμού: Πόσο πιθανό είναι;

Στη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η επιστροφή των πιστοποιητικών εμβολιασμού είναι επί του παρόντος απίθανη. Πρόσφατα, οι περιορισμοί συνεχίζουν να καταργούνται σε όλη τη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Βαυαρία και σε άλλα γερμανικά κρατίδια. Παρά τον χειμωνιάτικο καιρό, η επιστροφή των διατάξεων 2G και 3G δεν είναι επομένως ορατή.

Τι γίνεται με την προειδοποιητική εφαρμογή Corona και την εφαρμογή Luca;

Η εφαρμογή Corona-Warn είναι μια ειδική περίπτωση: συγκεκριμένα, δεν χρησιμεύει μόνο ως αποθετήριο για τα αρχεία εμβολιασμών, αλλά και για την παρακολούθηση επαφών.

Επί του παρόντος, η λειτουργία της εφαρμογής προειδοποίησης Corona έχει προγραμματιστεί με κρατικά κονδύλια έως τις 31 Μαΐου 2023, οπότε θα πρέπει να παραταθεί εκ νέου. Έτσι, όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή τη λειτουργία της εφαρμογής μπορεί να συνεχίσει να τη χρησιμοποιεί μέχρι τον Μάιο.

Η κατάσταση είναι διαφορετική για την εφαρμογή Luca. Πέρυσι, διακόπηκε από τα ομοσπονδιακά κρατίδια και μετατράπηκε σε εφαρμογή για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου. Επομένως, δεν έχει πλέον καμία σχέση με την Corona.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης