Πως να πετάξετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας στη Γερμανία

Οδηγός του GRland.info με όλους τους διαφορετικούς τρόπους για να πετάξετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας στη Γερμανία

Υπηρεσίες απορριμμάτων: Συλλογή χριστουγεννιάτικων δέντρων στη Γερμανία

Οι περισσότερες υπηρεσίες αποκομιδής σκουπιδιών σε όλη τη Γερμανία οργανώνουν δύο συγκεκριμένες ημέρες για τη συλλογή των χριστουγεννιάτικων δέντρων που έχουν αφήσει οι πολίτες στο δρόμο. Οι ημερομηνίες αυτές κυμαίνονται συνήθως από τις 6 Ιανουαρίου έως και την τρίτη ή ακόμη και την τέταρτη εβδομάδα του μήνα.

Πριν αφήσετε το δέντρο σας στο δρόμο για αποκομιδή, φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα στολίδια. Τα δέντρα θα πρέπει να τοποθετούνται στο δρόμο μία ή δύο ημέρες πριν από την ημερομηνία αποκομιδής που σας έχει οριστεί τοπικά και δεν θα πρέπει να αφήνονται σε σακούλα απορριμμάτων, η οποία διαταράσσει τη διαδικασία ανακύκλωσης.

Φροντίστε να αφήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας σε έναν τακτοποιημένο σωρό με τα δέντρα των γειτόνων σας, χωρίς να εμποδίζετε το πεζοδρόμιο.

Αν λοιπόν αφήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας για αποκομιδή, ποια είναι η τύχη του;

Τα δέντρα τις περισσότερες φορές τεμαχίζονται από την τοπική εταιρεία συλλογής και θερμαίνονται σε μονάδες παραγωγής ενέργειας από βιομάζα. Κάθε χρόνο μόνο στο Βερολίνο, η τοπική εταιρεία αποκομιδής σκουπιδιών συλλέγει περίπου 350.000 δέντρα, αρκετά για να τροφοδοτήσουν 500 νοικοκυριά με θερμότητα και ηλεκτρική ενέργεια για ένα χρόνο.

Μετακόμιση στη Γερμανία: Απαντήσεις σε 10 συχνές ερωτήσεις

Ελέγξτε τον ιστότοπο της τοπικής σας υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων για να μάθετε για ποιες ημερομηνίες έχει προγραμματιστεί η αποκομιδή των χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Δωρίστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας στον ζωολογικό κήπο

Οι ελέφαντες, οι τάρανδοι και οι βίσονες είναι μεταξύ των μη γηγενών πολιτών της Γερμανίας που λατρεύουν να μασουλούν ένα δέντρο μετά τις γιορτές.

Πολλοί ζωολογικοί κήποι στη Γερμανία δέχονται δωρεές παλαιών χριστουγεννιάτικων δέντρων από τους πολίτες, τα οποία στη συνέχεια δίνονται στα ζώα που φιλοξενούνται στον ζωολογικό κήπο.

Σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου, τα ζώα απολαμβάνουν την ασυνήθιστη μυρωδιά και την αγκαθωτή αίσθηση του δέντρου στη γλώσσα τους, αν και ο ζωολογικός κήπος της γερμανικής πρωτεύουσας δεν δέχεται ιδιωτικές δωρεές, παρά μόνο δωρεές από εταιρείες που έχουν εναπομείναντα, απούλητα δέντρα.

Ρίξτε μια ματιά στον ιστότοπο του πλησιέστερου ζωολογικού κήπου σας για να δείτε αν θα καλωσόριζαν μια δωρεά με τραγανά δέντρα για τα ζωάκια.

Ανακυκλώστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας στον κήπο

Αν είστε αρκετά τυχεροί ώστε να έχετε κήπο, μπορείτε επίσης να ανακυκλώσετε το δέντρο σας κόβοντάς το σε μικρότερα κλαδιά, τα οποία μπορούν να κομποστοποιηθούν ή να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή μόνωσης για άλλα φυτά.

Μικρότερα κομμάτια ξύλου μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από τα φυτά για να τα προστατεύσουν από το κρύο του χειμώνα.

Οι κομμένοι κορμοί των δέντρων σας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως καυσόξυλα, αν και τα κομμάτια πρέπει πρώτα να αποξηρανθούν και να αποθηκευτούν σωστά.

Μην μεταφυτεύετε το πεύκο σας στον κήπο (Kleingarten)

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά χριστουγεννιάτικων δέντρων σε γλάστρες έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής. Εάν ποτίζεται σωστά, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο σε γλάστρα μπορεί να παραμείνει ζωντανό κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου, να μεταφυτευτεί και να επαναχρησιμοποιηθεί για την επόμενη χρονιά. Αν θέλετε να ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή στη Γερμανία, υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε.

Οι ιδιοκτήτες ενός κήπου ή ενός ιδιωτικού οικοπέδου επιτρέπεται φυσικά να μεταφυτεύουν τα δέντρα τους στα ιδιωτικά τους οικόπεδα. Σε ένα δημοτικό κτήμα (Kleingarten) ή σε έναν κήπο που έχει ενοικιαστεί, ωστόσο, οι κανόνες γίνονται λίγο πιο περίπλοκοι.

Σε αυτό το σενάριο είναι καλύτερο να ζητήσετε άδεια από το πρόσωπο ή την εταιρεία που είναι ιδιοκτήτης του οικοπέδου. Εάν είστε μέλος μιας εταιρείας κατανομής, η φύτευση ελάτης, κέδρου, πεύκου, αρκεύθου και ψευδοκυπαρισσιού συχνά απαγορεύεται.

Ίσως είστε ακόμα στη λίστα για να πάρετε μια θέση Kleingarten και θέλετε να δώσετε μια αισθητική αναβάθμιση στο μικρό οικόπεδο ακριβώς έξω από την πολύβουη πόρτα της πόλης σας ή στο πλησιέστερο πάρκο; Δυστυχώς, και αυτό απαγορεύεται – αλλά για καλό λόγο. Η φύτευση δέντρων που δεν είναι ενδημικά των δασών διαταράσσει τη συμβίωση της φύσης, καθώς διαταράσσει την ισορροπία των θρεπτικών στοιχείων.

Τι θα απογίνει το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας;

Τώρα λοιπόν που γνωρίζετε όλες τις πιθανές οδούς για την επόμενη φάση της ζωής του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας, υπάρχουν κάποιες επιλογές που πρέπει να εξετάσετε.

Αλλά όπως γνωρίζουμε, η Γερμανία αγαπά τους κανόνες – οπότε φροντίστε να τους τηρήσετε! Η λανθασμένη απόρριψη του δέντρου σας μπορεί να σας κοστίσει έως και 500 ευρώ!

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.