Η Ελβετία σκέφτεται να απαγορεύσει τα γερμανικά τρένα

Γιατί καθυστερούν πολλά δρομολόγια τρένων στη Γερμανία;

Η Ελβετική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών επιθυμεί τα γερμανικά τρένα να σταματήσουν στη συνοριακή πόλη της Βασιλείας από το 2035.

Αρκετά τρένα υψηλής ταχύτητας της Deutsche Bahn ταξιδεύουν καθημερινά από τη Γερμανία προς ελβετικές πόλεις όπως η Ζυρίχη, το Ιντερλάκεν και την Κουρ.

Αλλά οι καθυστερήσεις στη γερμανική πλευρά συχνά καταλήγουν να διαταράσσουν το προσεκτικά συντονισμένο ελβετικό σιδηροδρομικό χρονοδιάγραμμα- πέρυσι, οκτώ από τα 10 τρένα με τις συχνότερες καθυστερήσεις στην Ελβετία άρχισαν τα δρομολόγιά τους από γερμανικές πόλεις.

Για να απαλύνει το χάος, οι Ελβετικοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι (SBB) πρέπει να διατηρούν σε ετοιμότητα ειδικά τρένα για να αντικαθιστούν τα καθυστερημένα τρένα ICE στη διαδρομή Βασιλεία-Ζυρίχη, και οι επιβάτες που ταξιδεύουν από τη Γερμανία στη Ζυρίχη πρέπει συχνά να μετεπιβιβάζονται σε ελβετικά τρένα στη Βασιλεία.

Σε απάντηση της συνεχιζόμενης αναξιοπιστίας των γερμανικών τρένων ICE, το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Μεταφορών πρότεινε τώρα τη διακοπή των τρένων της Deutsche Bahn στη Βασιλεία στο νέο σχέδιο εξυπηρέτησης για το 2035.

Το σχέδιο προβλέπει ότι τα γερμανικά ICE θα εκτελούν δρομολόγια μόνο μέχρι τη Βασιλεία, στα σύνορα Ελβετίας-Γερμανίας, και οι επιβάτες θα μετεπιβιβάζονται στη συνέχεια σε ελβετικό τρένο.

Αλλά τα σχέδια έχουν ήδη προκαλέσει επικρίσεις τόσο από Ελβετούς όσο και από Γερμανούς πολιτικούς.

Η δήμαρχος της Ζυρίχης, Corine Mauch, χαρακτήρισε “απαράδεκτη” την πρόταση για το τέλος της απευθείας σύνδεσης μεταξύ Ζυρίχης και Γερμανίας.

“Οι γρήγορες και άμεσες διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις είναι υψίστης σημασίας για τη Ζυρίχη. Χρειαζόμαστε επέκταση και όχι μείωση των διεθνών σιδηροδρομικών συνδέσεων, ιδίως για την επίτευξη των κλιματικών στόχων του Παρισιού”, δήλωσε η ίδια.

Ο δήμαρχος του Interlaken, Philippe Ritschard, είναι επίσης δυσαρεστημένος με την πρόταση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Μεταφορών.

“Η απευθείας σύνδεση από το Βερολίνο στο Ιντερλάκεν είναι σημαντική για τους τουρίστρς.

Δεν θέλουν να αλλάζουν τρένο στη Βασιλεία, θέλουν να ταξιδεύουν μέσω αυτής”.

Χαρακτήρισε την επιβράδυνση της κυκλοφορίας των τρένων ICE στη Βασιλεία “βήμα πίσω στον επαρχιωτισμό”.

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι επίσης δυσαρεστημένη με τα σχέδια.

Ο Michael Theurer, εκπρόσωπος της Γερμανίας για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, δήλωσε στο SonntagsBlick ότι η Γερμανία εξακολουθεί να θέλει να στέλνει τρένα ICE και EC στην Ελβετία.

Παρά τις προκλήσεις, “οι απευθείας σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Ελβετία αποτελούν βασική προϋπόθεση για ισχυρές διεθνείς σιδηροδρομικές μεταφορές”, δήλωσε.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι το πρόβλημα της ακρίβειας στην Deutsche Bahn είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, προσθέτοντας ότι “τα επόμενα χρόνια πρέπει να υπάρξει αισθητή πρόοδος για τους πελάτες”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης