Αυτό το εμπορευματοκιβώτιο περιέχει ναρκωτικά αξίας 60εκ. ευρώ

Τελωνειακός ισολογισμός – Το κύριο τελωνείο της Βρέμης συνέταξε ισολογισμό για το έτος 2022: Η κοκαΐνη παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο…

Το Bremerhaven είναι και παραμένει εστία λαθρεμπορίου ναρκωτικών: το 2022, περισσότεροι από ένας τόνος κοκαΐνης κατασχέθηκαν από τα τελωνεία της θαλάσσιας πόλης. Αυτό συνέβη και το 2017 και το 2020.

Ένα τεράστιο εύρημα έγινε ήδη στις αρχές του έτους στη Βρέμη

Στις 21 Ιανουαρίου, οι υπάλληλοι στο Bremerhaven αντιλήφθηκαν ένα εμπορευματοκιβώτιο που έφτανε από τη Νότια Αμερική και προοριζόταν για άλλο λιμάνι εντός της ΕΕ, αναφέρει το κεντρικό τελωνείο.

Ένα ενδοσκόπιο χρησιμοποιήθηκε για τη σάρωση του εμπορευματοκιβωτίου επί του φορτηγού πλοίου.

Κατά τη διαδικασία, ανακαλύφθηκαν 16 εμπορευματοκιβώτια, “τα οποία προφανώς δεν ανήκαν στα εμπορεύματα που αναφέρονταν στα έγγραφα”, αναφέρεται.

Η υποψία για λαθρεμπόριο ναρκωτικών επιβεβαιώθηκε όταν το εμπορευματοκιβώτιο εκφορτώθηκε και ανοίχτηκε και τελικά κατασχέθηκαν 456 κιλά κοκαΐνης με εκτιμώμενη αξία στην αγορά περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν μπορούσαν ακόμη να δοθούν συγκεκριμένες πληροφορίες για τις άλλες κατασχέσεις και την ακριβή ποσότητα κοκαΐνης, διότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Συνέχιση των “εντατικών και προσανατολισμένων προς τον κίνδυνο ελέγχων”

“Η για άλλη μια φορά μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε δείχνει ότι τόσο οι ποσοτικοί όσο και οι ποιοτικοί έλεγχοι στο Bremerhaven είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Ως λιμάνι με κύκλο εργασιών σχεδόν 5 εκατ. τυποποιημένων εμπορευματοκιβωτίων ετησίως, το Bremerhaven είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης και ως εκ τούτου παραμένει πύλη εισόδου για παράνομα εμπορεύματα κάθε είδους.

Ως εκ τούτου, οι εντατικοί και προσανατολισμένοι στον κίνδυνο έλεγχοι θα συνεχιστούν”, εξηγεί η Nicole Toedter, επικεφαλής του κύριου τελωνείου της Βρέμης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης