Εμβολιάστηκαν με ληγμένο εμβόλιο της Biontech στη Γερμανία

Ληγμένες δόσεις του εμβολίου της Biontech χορηγήθηκαν σε κέντρο εμβολιασμού σε περίπου 1.800 άτομα στην Άνω Βαυαρία. Αυτό επιβεβαίωσε ο Liam Klages, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εκμετάλλευσης Tresec.

Οι δόσεις του εμβολίου είχαν χορηγηθεί μεταξύ 4 και 6 Ιανουαρίου στο κέντρο εμβολιασμού στο Ebersberg, στο γραφείο Poing ή από κινητή ομάδα εμβολιασμού. Η ημερομηνία λήξης των δόσεων με την παρτίδα SDEJ8 είχε ήδη λήξει στις 31 Δεκεμβρίου.

Η εταιρία Tresec αποκλείει οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία ή επακόλουθες επιπτώσεις. Μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν αναμένεται επίσης με την κατά τα άλλα σωστή αποθήκευση και χειρισμό και δεν έχει εμφανιστεί σε παρόμοιες περιπτώσεις αλλού.

Η εταιρεία έκανε λόγο για ανθρώπινο λάθος και απέλυσε δύο υπαλλήλους. Δεν είχαν εκτελέσει σωστά μια οδηγία για τον υπολογισμό της ημερομηνίας λήξης μετά την αφαίρεση από την κατεψυγμένη αποθήκευση.

Στο μέλλον, η επισήμανση και η αποθήκευση θα παρακολουθούνται ακόμη πιο στενά και θα διατηρείται στενή επαφή με τον κατασκευαστή και τις αρχές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσδιορίσουν δωρεάν τα αντισώματά τους στο κέντρο εμβολιασμού και, εάν είναι απαραίτητο, να εμβολιαστούν εκ νέου. Έχει επίσης δημιουργηθεί μια τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας.

Υπήρξε επίσης μια παρόμοια περίπτωση στην Κολωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ινστιτούτο Paul Ehrlich στο Langen της Έσσης δεν απέκλεισε απώλειες στην αποτελεσματικότητα, αλλά δεν υπέθεσε πλήρη απώλεια της δραστικής ουσίας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.