Έρχεται επανάσταση στους αυτοκινητόδρομους στη Γερμανία;

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Έρλανγκεν-Νυρεμβέργης θέλουν να φέρουν επανάσταση στη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Σχεδιάζουν μια πίστα δοκιμών για επαγωγική φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και φορτηγών σε αυτοκινητόδρομο – στη βόρεια Βαυαρία.

Μέσω πηνίων κάτω από το οδόστρωμα, τα οχήματα μπορούν να φορτίζουν ασύρματα κατά την οδήγηση. Ο στόχος του έργου είναι να “καθιερωθεί ένα πρότυπο για την παραγωγή των πηνίων και την εγκατάστασή τους στο δρόμο”, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Alexander Kühl από την έδρα αυτοματισμού παραγωγής στο Erlangen.

Αλλά θα χρειαστεί ακόμη χρόνος μέχρι να μπορέσουν να κατασκευαστούν τέτοιου είδους δρόμοι. Οι εταίροι του έργου θέλουν να θέσουν σε λειτουργία μια δοκιμαστική πίστα μήκους ενός χιλιομέτρου στα μέσα του 2025.

Η ακριβής τοποθεσία θα αποφασιστεί αργότερα από τις αρχές του αυτοκινητόδρομου – ανάλογα με το πού πρέπει να ανανεωθεί το οδόστρωμα.

Τα πηνία στο οδόστρωμα θα δημιουργούν στη συνέχεια ένα μαγνητικό πεδίο που θα παράγει ρεύμα στο όχημα και σύντομα θα είναι σε θέση να μεταδίδει έως και 125 κιλοβάτ ισχύος.

Οι οδηγοί γλιτώνουν τους μεγάλους χρόνους φόρτισης και οι μικρότερες, ελαφρύτερες μπαταρίες θα μπορούσαν να επαρκούν για τα φορτηγά, δήλωσε ο Kühl.

Μαζί με τους εταίρους VIA IMC, Autobahn GmbH, Electreon, Risomat και το TH Nuremberg, η Γερμανία θέλει να φέρει την τεχνολογία.

Η κοινοπραξία έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ για το έργο. Χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.