Πώς επινοήθηκε το όνομα της αεροπορικής εταιρείας Eurowings;

Ένας Βαυαρός επινόησε το όνομα της αεροπορικής εταιρείας “Eurowings” πριν από 30 χρόνια – και τώρα λέει πόσα έλαβε γι’ αυτό…

Η θυγατρική της Lufthansa “Eurowings” πετάει σε δεκάδες χώρες εδώ και 30 χρόνια. Αυτό που σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει: πριν από τρεις δεκαετίες, ένας άνδρας από το Φύρτ εφηύρε το όνομα της αεροπορικής εταιρείας με έναν περίεργο τρόπο.

Περισσότεροι από 140 προορισμοί σε 50 χώρες περιλαμβάνονται πλέον στο πρόγραμμα πτήσεων. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Eurowings γιορτάζει φέτος την 30ή επέτειό της.

Η σημερινή Eurowings δημιουργήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1993 από τη συγχώνευση της Nürnberger Flugdienst (NFD) και της Dortmunder Reise- und Industrieflug (RFG), ενώ από το 2011 η εταιρεία είναι θυγατρική της Lufthansa.

Αυτό που σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει: ένας 53χρονος από το Φύρτ της Βαυαρίας έχει συμβάλει σημαντικά στην ιστορία της αεροπορικής εταιρείας, όπως αναφέρει τώρα το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης.

Ένας άνδρας από το Fürth επινόησε το όνομα της αεροπορικής εταιρείας πριν από 30 χρόνια

Ο Günter Mayer εργάζεται τώρα στον έλεγχο λειτουργίας αεροσκαφών της Lufthansa στο Μόναχο.

Ωστόσο, πριν από 30 χρόνια, εργαζόταν ως μηχανικός αεροσκαφών στη νεαρή ακόμη Eurowings. Εκείνη την εποχή, η νεαρή αεροπορική εταιρεία δεν έφερε ακόμη το σημερινό της όνομα, γι’ αυτό και υπήρξε ένα τηλεφώνημα.

“Υπήρξε ένα κάλεσμα προς το τότε προσωπικό για να βρουν ένα κατάλληλο όνομα”, θυμάται ο Mayer.

“Συνδύασα την αγγλική λέξη για τα φτερά, Wings, με το πανευρωπαϊκό δίκτυο δρομολογίων. Έτσι προέκυψε η Eurowings”.

Την ίδια ιδέα είχε και ένας κυβερνήτης πτήσης. Και οι δύο έλαβαν μπόνους 500 μάρκων – το ισοδύναμο περίπου 256 ευρώ – για την ιδέα τους.

Αεροπορική εταιρεία “Eurowings”: Πώς ένας Βαυαρός εφηύρε το όνομα της αεροπορικής εταιρείας;

Ο Mayer παραδέχεται στο Franken-Airport ότι είναι “περήφανος” που έδωσε το όνομά του στη θυγατρική της Lufthansa.

Ωστόσο, κοιτάζει επίσης με νοσταλγία την πορεία των γεγονότων μετά τη διακοπή της λειτουργίας του στόλου στο αεροδρόμιο Albrecht Dürer, το αρχικό αεροδρόμιο προέλευσης της Eurowings.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.