Έρχεται δεύτερο χειμερινό κύμα καύσωνα στη Γερμανία

Η Γερμανία αναμένεται να δει τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες, καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει σε διψήφιο αριθμό.

Ο θερμός αέρας της Μεσογείου έχει μετακινηθεί βόρεια και τώρα συσσωρεύεται πάνω από τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Το υψηλό -που ονομάστηκε “Feuka”- θα φέρει μερικές από τις θερμότερες θερμοκρασίες της Ευρώπης στη Γερμανία τις επόμενες ημέρες, σε ένα κύμα καύσωνα παρόμοιο με εκείνο που έπληξε την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία κατά την αλλαγή του έτους.

“Είναι το δεύτερο χειμωνιάτικο κύμα καύσωνα που πλήττει τη Γερμανία αυτές τις ημέρες”, εξήγησε ο μετεωρολόγος Γιαν Σενκ στο Focus Online.

“Κάθε φορά που οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 5 βαθμούς για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, ονομάζεται χειμερινό κύμα καύσωνα”.

Την Τετάρτη, οι θερμοκρασίες για τους καρναβαλιστές στην Κολωνία σκαρφάλωσαν στους 13 βαθμούς Κελσίου και αναμένεται να ανέβουν στους 14 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή.

Για το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν και πάλι, ιδίως στα βόρεια, όπου θα ακολουθήσουν θυελλώδεις άνεμοι και βροχές.

Από το Σαββατοκύριακο και μετά, ενδέχεται να υπάρξουν και πάλι χιονοπτώσεις στις χαμηλές οροσειρές, ιδίως στα βουνά Harz και Ore.

Την επόμενη εβδομάδα, όμως, θα ακολουθήσει ένα νέο υψηλό, με ξηρό καιρό για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τι θα γίνει με τον υπόλοιπο Φεβρουάριο στη Γερμανία;

Αν και ο μεσογειακός αέρας θα υποχωρήσει και πάλι στο τέλος της εβδομάδας, ο υπόλοιπος Φεβρουάριος αναμένεται να παραμείνει ήπιος.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Dominik Jung, ένα ισχυρό σύστημα υψηλής πίεσης αναμένεται να παραμείνει πάνω από τη νοτιοδυτική Ευρώπη και να συνεχίσει να προσφέρει “πολύ ήπιες και πολύ ζεστές” θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Τον Μάρτιο θα μπορούσε ακόμη να σημειωθεί καθυστερημένη έναρξη του χειμώνα, καθώς η πολική δίνη είναι πιθανό να διαταραχθεί. Αλλά είναι προς το παρόν δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια αν και πότε θα συμβεί αυτό.

Το ξέρατε;

Αν θέλετε να δώσετε το όνομά σας στον καιρό στη Γερμανία, μπορείτε να το κάνετε.

Από το 2002, ιδιώτες ή εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ονόματα για τον καιρό υψηλής και χαμηλής πίεσης, με κόστος 360 ευρώ και 240 ευρώ αντίστοιχα.

Τα ονόματα, τα οποία το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας του FU Berlin απονέμει εδώ και δεκαετίες, υιοθετούνται στη συνέχεια από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες και τα μέσα ενημέρωσης.

Το σημερινό υψηλό – με την ονομασία Feuka – αγοράστηκε από την Festausschuß Euskirchener Karneval (Επιτροπή Φεστιβάλ Euskirchen Carnival). Τα ονόματα για το 2024 θα πρέπει να διατεθούν αργότερα φέτος.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.