Έρχεται κατάργηση των βαθμών στα σχολεία στη Βαυαρία;

Newsroom

Το πρώτο γερμανικό σχολείο εισάγει την τετραήμερη εβδομάδα

Εκπαιδευτικοί στη Βαυαρία ζητούν την κατάργηση των βαθμών στα σχολεία – λόγω της τεχνητής νοημοσύνης….

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) βρίσκεται σε έξαρση και έτσι γίνεται επίσης πρόκληση για τα σχολεία στη Γερμανία.

Οι δάσκαλοι στη Βαυαρία ζητούν επομένως μια μεταρρύθμιση του παραδοσιακού συστήματος βαθμολόγησης των μαθητών – και μάλιστα γρήγορα.

“Πιστεύω ότι η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης δεν μας επιτρέπει να εξελίσσουμε την αξιολόγηση των επιδόσεων.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το σύστημα αξιολόγησης των επιδόσεών μας είναι oldschool”, δήλωσε η Simone Fleischmann, πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Βαυαρίας (BLLV), στην Deutsche Presse-Agentur στο Μόναχο.

Λόγω της τεχνητής νοημοσύνης: Οι εκπαιδευτικοί στη Βαυαρία δεν θέλουν πλέον κλασικούς βαθμούς στα σχολεία

Την Παρασκευή είχε γίνει γνωστό ότι ορισμένοι μαθητές του Αμβούργου είναι ύποπτοι ότι αντέγραψαν στις εξετάσεις για το Abitur με τη βοήθεια προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης και ότι χρησιμοποίησαν το ChatGPT.

Στη Βαυαρία, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, δεν έχουν υπάρξει ακόμη τέτοιες ύποπτες περιπτώσεις στις απολυτήριες εξετάσεις των σχολείων.

Ο τρόπος λειτουργίας του σχολικού μας συστήματος, η λογική του συστήματος, φτάνει πλέον στα όριά της. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι απλώς μείναμε στάσιμοι”, επέκρινε η Fleischmann.

“Εξακολουθούμε να θέλουμε να επιλέγουμε, να ξεχωρίζουμε, να δίνουμε βαθμούς. Αλλά στο μέλλον πρέπει να κρίνουμε τις διαδικασίες και όχι το αποτέλεσμα”.

Το Μόναχο συζητά πώς να αντιμετωπίσει την τεχνητή νοημοσύνη (AI), όπως το chatbot “ChatGPT”. Σχετικά με τις ευκαιρίες και τους κινδύνους για τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές…

Ο Piazolo είναι επιφυλακτικός για την κατάργηση των βαθμών στα σχολεία

Ο υπουργός Παιδείας της Βαυαρίας είναι επιφυλακτικός σχετικά με το αίτημα. Ο Michael Piazolo δεν επιθυμεί να αλλάξει το κλασικό σύστημα.

“Είμαι της γνώμης ότι χρειαζόμαστε βαθμούς και ότι πολλοί μαθητές θέλουν επίσης βαθμούς.

Χρειάζονται τα αρχεία επιδόσεων για να ξέρεις μόνος σου πώς στέκεσαι στα επιμέρους μαθήματα”, δήλωσε στο dpa.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης