Φρικτός θάνατος για άτυχο οδηγό φορτηγού στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε ένα φρικτό δυστύχημα στο Βίλινγκεν το μεσημέρι της Τρίτης. Ο άτυχος οδηγός εγκλωβίστηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από το ρυμουλκούμενο του δικού του φορτηγού.

Μια αλυσίδα ατυχημάτων οδήγησε σε ένα τραγικό περιστατικό στην κατοικημένη περιοχή Schilterhäusle. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το δράμα ξεκίνησε νωρίς το πρωί.

Ένα πολωνικό βαρύ φορτηγό χάλασε στη γωνία Tulastraße και Im Schilterhäusle γύρω στις 3.30 π.μ.

Η αιτία ήταν ένα σπασμένο υδραυλικό σύστημα στο φορτηγό των 40 τόνων, το οποίο μετέφερε προκατασκευασμένο στοιχείο ενός κτιρίου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το βαρύ μεταφορικό μέσο δεν μπορούσε να κάνει κανέναν ελιγμό και ως εκ τούτου απέκλεισε το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου για ώρες.

Ο άτυχος οδηγός του φορτηγού αποφάσισε να αναλάβει την επισκευή του μόνος του. Με μοιραίες συνέπειες.

Τα υδραυλικά χαμηλώνουν ξαφνικά

Ο άνδρας είχε συρθεί κάτω από το ρυμουλκούμενο σε έναν κινητό πίσω άξονα, προφανώς για να επιθεωρήσει την υδραυλική γραμμή, όταν τα υδραυλικά του ρυμουλκούμενου ξαφνικά κατέβηκαν προς το μέρος του.

Παγιδεύτηκε μεταξύ του ρυμουλκούμενου και του ελαστικού στο περίβλημα του τροχού.

Οι υπηρεσίες διάσωσης, οι οποίες κλήθηκαν περίπου στις 12.30 μ.μ., δεν μπόρεσαν παρά να διαπιστώσουν το θάνατο του άνδρα.

Δεν κατέστη δυνατό να αναγνωριστεί με βεβαιότητα η ταυτότητα του.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βίλινγκεν, η οποία είχε επίσης ειδοποιηθεί, κλήθηκε επίσης στον τόπο του ατυχήματος με ειδικό εξοπλισμό.

Μεταξύ άλλων, χρησιμοποίησαν το Abrollbehälter Rüst, το οποίο είναι ειδικά εξοπλισμένο για τεχνική διάσωση.

Ο Jörg Eichling, επικεφαλής επιχειρήσεων της πυροσβεστικής, εξήγησε ότι η ανάκτηση του πτώματος δεν ήταν εύκολη.

Το πτώμα ανασύρθηκε μετά από μία ώρα

Αρχικά, η πυροσβεστική έπρεπε να ασφαλίσει το ρυμουλκούμενο με ξύλα και στη συνέχεια να το ανυψώσει με μια υδραυλική ανυψωτική συσκευή.

Μετά από περίπου μία ώρα, ο άνδρας μπόρεσε τελικά να απελευθερωθεί.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης, η πυροσβεστική έστησε παραβάν για να εμποδίσει τους περαστικούς να δουν τη φρικτή σκηνή του ατυχήματος.

Την έρευνα για την πορεία του ατυχήματος και την ταυτοποίηση του άνδρα ανέλαβε η τροχαία από το Zimmern, η οποία βρισκόταν στο σημείο με δύο οχήματα.

Βοηθήθηκαν από τους πρώτους αστυνομικούς που έφτασαν από το αστυνομικό τμήμα του Βίλινγκεν.

Εκτός από την πυροσβεστική υπηρεσία (22 πυροσβέστες), στο σημείο βρέθηκε επίσης ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός (DRK) με ένα ασθενοφόρο και έναν γιατρό έκτακτης ανάγκης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης