Έρευνα: Θέλουν οι κάτοικοι της Βάδης-Βυρτεμβέργης τα ΜΜΜ;

Προκειμένου να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι, το κρατίδιο θέλει οι πολίτες να αφήνουν όλο και περισσότερο τα αυτοκίνητά τους στο σπίτι. Το πρόβλημα: τα λεωφορεία και τα τρένα δεν αποτελούν εναλλακτική λύση για την πλειονότητα των κατοίκων του κρατιδίου.

Σύμφωνα με μελέτη, περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της Βάδης-Βυρτεμβέργης δεν θεωρούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς εναλλακτική λύση για το αυτοκίνητο.

Μόνο το 28% των ερωτηθέντων θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα άφηνε συχνότερα το αυτοκίνητό του και θα έπαιρνε αντ’ αυτού το λεωφορείο ή το τρένο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε κατ’ εντολή όλων των εφημερίδων της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Από την άλλη πλευρά, για το 62 τοις εκατό, οι τοπικές συγκοινωνίες δεν αποτελούν σοβαρή εναλλακτική λύση για το αυτοκίνητο.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου έχει θέσει ως στόχο τον διπλασιασμό του αριθμού των χρηστών των δημόσιων μέσων μεταφοράς μέχρι το 2030.

Ένας λόγος για την έλλειψη βούλησης αλλαγής είναι η δυσαρέσκεια με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Οι ερωτηθέντες δίνουν στις τοπικές συγκοινωνίες μόνο ένα μεικτό απολογισμό.

Κατά μέσο όρο, οι κάτοικοι της Βάδης-Βυρτεμβέργης βαθμολογούν τα λεωφορεία και τα τρένα με 3,7.

Ο βαθμός είναι ακόμη χειρότερος στην επαρχεία. Εκεί, οι δημόσιες συγκοινωνίες λαμβάνουν μόνο 4,2.

Οι ερωτηθέντες βλέπουν περαιτέρω προβλήματα με τις τιμές των εισιτηρίων και τις κακές συνδέσεις στις αγροτικές περιοχές.

Το 57% των ερωτηθέντων στις μεγάλες πόλεις θεωρεί ότι οι τιμές των δημόσιων μεταφορών είναι πολύ υψηλές.

Για τους μισούς από τους ερωτηθέντες στις αγροτικές περιοχές, τα λεωφορεία και τα τραμ κυκλοφορούν επίσης πολύ σπάνια.

Για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, η επέκταση των δημόσιων μεταφορών έχει προτεραιότητα έναντι των επενδύσεων σε οδικούς άξονες.

Η υποστήριξη για αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλή μεταξύ της νεότερης γενιάς. Για περισσότερους από τους μισούς από τους ερωτηθέντες ηλικίας 18 έως 29 ετών, η επέκταση των δημόσιων μεταφορών έχει απόλυτη προτεραιότητα.

Για την τρέχουσα έκδοση του “BaWü-Check”, το Ινστιτούτο Έρευνας Κοινής Γνώμης Allensbach διεξήγαγε έρευνα σε 1000 ενήλικες στη Βάδη-Βυρτεμβέργη τον Μάρτιο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης