Ταξίδι στη Γερμανία το Πάσχα 2023 – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Με εκατομμύρια ανθρώπους να θέλουν να ξεφύγουν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο το εορταστικό Σαββατοκύριακο, αναμένονται καθυστερήσεις και ουρές σε πολλές περιοχές της χώρας. Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Στους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας το Πάσχα 2023

Καθώς πολλοί άνθρωποι θα ταξιδέψουν με αυτοκίνητο το Πάσχα για σύντομες εκδρομές ή για να επισκεφθούν συγγενείς -ιδιαίτερα την Gründonnerstag (Μεγάλη Πέμπτη)- οι δρόμοι αναμένεται να είναι γεμάτοι.

Η Γερμανική Ένωση Αυτοκινήτων (ADAC) αναμένει πολύ μεγαλύτερη κίνηση από ό,τι συνήθως στους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα και προειδοποιεί τους οδηγούς να είναι προετοιμασμένοι για μεγαλύτερο χρόνο διαδρομής από την Πέμπτη 6 Απριλίου.

Οι χειρότερες ημέρες για την κυκλοφορία αναμένεται να είναι η Μεγάλη Πέμπτη (6 Απριλίου) και η Δευτέρα του Πάσχα (10 Απριλίου), ιδίως στη Ρηνανία-Παλατινάτο, τη Σαξονία-Άνχαλτ, τη Βρέμη, την Κάτω Σαξονία, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και το Σάαρλαντ, όπου η Δευτέρα σηματοδοτεί το τέλος των σχολικών διακοπών.

Η πιο ήσυχη ημέρα για τις μετακινήσεις στους δρόμους αναμένεται να είναι η Κυριακή του Πάσχα.

Αυτές είναι οι διαδρομές που αναμένεται να επηρεαστούν από τη μεγαλύτερη συμφόρηση από τις 6 έως τις 10 Απριλίου:

 • Α1 Βρέμη – Αμβούργο και Ντόρτμουντ – Κολωνία
 • A1/A3/A4 περιφερειακός δρόμος της Κολωνίας
 • A3 Würzburg – Νυρεμβέργη – Passau
 • Α5 Καρλσρούη – Βασιλεία
 • Α6 Μανχάιμ – Χάιλμπρον – Νυρεμβέργη
 • A7 Ανόβερο – Φλένσμπουργκ και Βίρτσμπουργκ – Ουλμ – Φούσεν/Ρέουτε
 • Α8 Στουτγάρδη – Μόναχο – Σάλτσμπουργκ
 • Α9 Νυρεμβέργη – Μόναχο
 • Α10 Δακτύλιος Βερολίνου
 • A61 Mönchengladbach – Koblenz – Ludwigshafen
 • Α81 Στουτγάρδη – Σίνγκεν
 • A93 Inntaldreieck – Kufstein
 • A95/B2 Μόναχο – Garmisch-Partenkirchen
 • A99 Παράκαμψη Μονάχου

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 1.000 εργοτάξια αυτοκινητοδρόμων στη Γερμανία, οπότε όπου κι αν βρίσκεστε στη χώρα, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε κάποια στιγμή μποτιλιάρισμα.

Όσοι ταξιδεύουν προς γειτονικές χώρες – όπως η Αυστρία και η Ελβετία – είναι επίσης πιθανό να αντιμετωπίσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Στην Αυστρία, οι αυτοκινητόδρομοι Tauern, Inntal και Brenner αναμένεται να πληγούν από συμφόρηση, καθώς και η διαδρομή Gotthard στην Ελβετία.

Οι οδηγοί που ταξιδεύουν στο εξωτερικό θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τους διαφορετικούς κανονισμούς για τα χειμερινά ελαστικά ανά χώρα, καθώς ορισμένοι – για παράδειγμα στην Αυστρία – εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Ταξίδια με τρένο στη Γερμανία το Πάσχα 2023

Παρόλο που το συνδικάτο σιδηροδρομικών μεταφορών EVG και το συνδικάτο υπηρεσιών Verdi δήλωσαν ότι θα απέχουν από απεργιακές κινητοποιήσεις στους σιδηροδρόμους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα, σε ορισμένα τμήματα της χώρας θα εξακολουθήσουν να παρατηρούνται αρκετές καθυστερήσεις λόγω κατασκευαστικών έργων και μεγαλύτερου όγκου επιβατών.

Η Deutsche Bahn έκλεισε μία από τις πιο σημαντικές συνδέσεις στη δυτική περιοχή του Ρουρ για ένα δεκαπενθήμερο, από τις 31 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, λόγω εργασιών κατασκευής.

Ως αποτέλεσμα, όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Έσσεν και Ντούισμπουργκ έχουν ανασταλεί και πολλά τοπικά και υπεραστικά τρένα μεταξύ Έσσεν, Μπόχουμ και Ντόρτμουντ και μεταξύ Ντίσελντορφ και Ντούισμπουργκ έχουν ακυρωθεί, με τους επιβάτες στις περισσότερες περιπτώσεις να πρέπει να αρκεστούν σε δρομολόγια με λεωφορεία αντικατάστασης.

Σύμφωνα με την Deutsche Bahn, θα υπάρξουν αλλαγές στο κανονικό πρόγραμμα δρομολογίων στις ακόλουθες γραμμές κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα: RE1, RE2, RE3, RE6, RE11, RE14, RE19, RE42, RE44, RE49, RB33, S1, S3 και S9.

Οι γραμμές από το Ντόρτμουντ προς το Μύνστερ και από το Ομπερχάουζεν προς το Άρνεμ στην Ολλανδία είναι επίσης κλειστές κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα λόγω εργασιών κατασκευής.

Τα έργα ανακαίνισης στην περιοχή Ρήνος-Μάιν στη βόρεια Έσση είναι επίσης πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα στους επιβάτες των σιδηροδρόμων, καθώς δύο κεντρικές γραμμές είναι κλειστές λόγω κατασκευαστικών εργασιών: στη Φρανκφούρτη, το S-Bahn δεν θα εκτελεί δρομολόγια μεταξύ των γραμμών Hauptwache, Südbahnhof και Offenbach-Ost για τρεισήμισι εβδομάδες από τις 31 Μαρτίου. Στη Φρανκφούρτη θα διακοπεί η κυκλοφορία σε όλες τις γραμμές εκτός από την S7.

Η γραμμή ICE από το Κάσελ προς τη Φούλντα θα κλείσει εντελώς για οκτώ μήνες, από την 1η Απριλίου – επηρεάζοντας δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, όπως η σύνδεση βορρά-νότου από το Αμβούργο προς το Μόναχο.

Στο Μόναχο, η Deutsche Bahn θα πραγματοποιήσει κατασκευαστικές εργασίες στην κύρια γραμμή S-Bahn κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα αλλαγές στα δρομολόγια και ακυρώσεις μεταξύ 6 και 11 Απριλίου.

Αεροπορικά ταξίδια στη Γερμανία το Πάσχα 2023

Αν και οι απεργίες στα αεροδρόμια θα είναι επίσης σε αναστολή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα, τα περισσότερα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα αναμένεται να είναι γεμάτα, καθώς πολλά αεροδρόμια προετοιμάζονται για την πρώτη μεγάλη εορταστική κίνηση του έτους εν μέσω των συνεχιζόμενων ελλείψεων προσωπικού.

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου αναμένει περίπου 270.000 επιβάτες ημερησίως κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα και προσφέρει στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα να κλείσουν ένα σταθερό 15λεπτο για τον έλεγχο ασφαλείας μέσω της ιστοσελίδας του αεροδρομίου πριν από την αναχώρηση.

Το αεροδρόμιο του Μονάχου αναμένει περίπου 100.000 επιβάτες καθημερινά από την Παρασκευή έως την Κυριακή και το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αναμένεται να υποδεχθεί περίπου 180.000 επιβάτες.

Ως εκ τούτου, συνιστάται στους επιβάτες να φθάνουν στο αεροδρόμιο εγκαίρως πριν από την αναχώρηση, με καλά ταξινομημένες χειραποσκευές.

Τι γίνεται με άλλες χώρες;

Στην Ισπανία, το προσωπικό εδάφους των αεροδρομίων απεργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από τις 27 Φεβρουαρίου και πρόκειται να συνεχίσει μέχρι τις 13 Απριλίου, επηρεάζοντας τα ταξίδια του Πάσχα.

Τα επηρεαζόμενα αεροδρόμια είναι τα εξής: Αλικάντε, Αλμερία, Βαρκελώνη, Μπούργος, Γκραν Κανάρια, Ουέσκα, Λανζαρότε, Μαδρίτη, Μάλαγα, Μούρθια, Ρέους, Σαλαμάνκα, Τενερίφη Σουρ, Βαλένθια, Βαγιαδολίδ και Σαραγόσα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου 3.000 εργαζόμενοι που εργάζονται στον τερματικό σταθμό 5 του αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου, θα απεργήσουν μέχρι τις 9 Απριλίου.

Το γεγονός αυτό ώθησε την British Airways, τον κύριο κάτοχο του τερματικού σταθμού, να ακυρώσει περίπου 300 πτήσεις.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης