Έσση: Υπογραφές για να γίνουν τα Ελληνικά ξένη γλώσσα στα σχολεία

Υπόμνημα: εισαγωγή των ελληνικών και τουρκικών ως ξένων γλωσσών στα σχολεία της Έσσης

Στις αρχές του 2018, η «Πρωτοβουλία για τις ξένες γλώσσες στην Έσση» συγκέντρωσε περίπου 20.000 υπογραφές και κάλεσε την κυβέρνηση του Κρατιδίου της Έσσης να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να επιτραπούν οι μητρικές γλώσσες ως κανονικά υποχρεωτικά μαθήματα επιλογής στα σχολεία της Έσσης.

Το 2021, η πολιτειακή κυβέρνηση αντέδρασε και εισήγαγε τα αραβικά, τα κινέζικα, τα πολωνικά και τα πορτογαλικά ως ξένες γλώσσες στα σχολεία.

Δυστυχώς, η τοπική κυβέρνηση, αγνοώντας την καθημερινή πραγματικότητα, αρνήθηκε να αναβαθμίσει τις πιο συχνά ομιλούμενες και απαιτούμενες μητρικές γλώσσες: τα τουρκικά και τα ελληνικά ως ξένες γλώσσες δεν θα διδάσκονται σαν κανονικά μαθήματα. Δε θέλουμε να αποδεχτούμε αυτήν την αδικία.

Υπόμνημα προς την κυβέρνηση της πολιτείας της Έσσης

Σε συνέχεια του προηγούμενου υπομνήματος με 20.000 υποστηρικτές, καλούμε ξανά την κυβέρνηση του κρατιδίου να συμπεριλάβει τα ελληνικά και τα τουρκικά ως δεύτερη ή/και τρίτη ξένη γλώσσα ως υποχρεωτικό μάθημα επιλογής στα σχολεία της Έσσης.

Η πολυγλωσσία και η ισότητα ευκαιριών μπορούν να προωθηθούν με τη δυνατότητα διδασκαλίας μητρικών γλωσσών που μιλούνται συχνά στην καθημερινή ζωή συστηματικά και με συνέχεια μέχρι το τέλος της σχολικής σταδιοδρομίας.

Η εισαγωγή των αραβικών, κινεζικών, πολωνικών και πορτογαλικών είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν αρκεί. Αυτή η απόφαση οδηγεί σε κοινωνικές διακρίσεις και διχασμό.

Η εκτίμηση της ελληνικής και της τουρκικής γλώσσας στο σχολείο είναι πολιτιστικός και κοινωνικός εμπλουτισμός από κάθε άποψη και ένδειξη σεβασμού.

Koordination der Hessischen Initiative Fremdsprache

Hatice Bektaş-Alpsar, Dr. Savvas Apostolidis, Arif Arslaner, Asiye Asar, Atila Karabörklü, Berrin Nakipoğlu-Schimang, Teyfik Özcan,
Thomas Papadopoulos, Ioannis Stamatis, Yücel Tuna, Turgut Yüksel

Link για συμμετοχή

Link για υπογραφές στα Γερμανικά

Link για υπογραφές στα Ελληνικά 

 

Έσση: Υπογραφές για να γίνουν τα Ελληνικά ξένη γλώσσα στα σχολεία
Έσση: Υπογραφές για να γίνουν τα Ελληνικά ξένη γλώσσα στα σχολεία

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.