Έρχεται τον Φεβρουάριο στη Βαυαρία το εμβόλιο Novavax

Το ποσοστό εμβολιασμού της Βαυαρίας εξακολουθεί να είναι κάτω από τον εθνικό μέσο όρο. Η κυκλοφορία του νέου εμβολίου από τη Novavax στη Βαυαρία θα μπορούσε να συμβάλει στο να πειστούν οι πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν για την ανοσοποίηση κατά του κορωνοϊού.

Έρχεται τον Φεβρουάριο στη Βαυαρία το εμβόλιο Novavax

Οι πρώτες δόσεις αναμένεται να φθάσουν στο κρατίδιο ήδη από τον Φεβρουάριο. Τι πρέπει να ξέρετε για την κυκλοφορία του Novavax:

Επειδή η Βαυαρία εξακολουθεί να υστερεί στη σύγκριση των ποσοστών εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο, οι ελπίδες εναποτίθενται τώρα στο νέο εμβόλιο της Novavax.

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να φθάσουν στο κρατίδιο την τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, θα διατεθούν πρώτα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης.

Η αποτελεσματικότητα του νέου εμβολίου είναι περίπου 90 τοις εκατό, λέει ο André Gessner, μικροβιολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρέγκενσμπουργκ.

Αυτό σημαίνει ότι η προστατευτική λειτουργία είναι παρόμοια με εκείνη των εμβολίων mRNA, δηλαδή περίπου 95 τοις εκατό.

Τι το ιδιαίτερο έχει το νέο εμβόλιο της Novavax

Το εμβόλιο της Novavax αποτελείται από μία μόνο πρωτεΐνη. Αυτό αναγνωρίζεται από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος ως ξένη πρωτεΐνη. Το σώμα σχηματίζει αντισώματα.

Η αρχή αυτού του εμβολιασμού είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό, όπως για παράδειγμα με την ηπατίτιδα Β. Ως εκ τούτου, έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία με αυτό το εμβόλιο, δήλωσε ο Gessner σε συνέντευξή του στο ANTENNE BAYERN.

Ο τρόπος με τον οποίο το Novavax συνεργάζεται με την μετάλλαξη Omikron δεν είναι ακόμη σαφής. Αυτό επιβεβαιώνεται επίσης από τους λοιμωξιολόγους Thomas Bollinger από την κλινική του Bayreuth και Reinhard Hoffmann από την πανεπιστημιακή κλινική του Augsburg.

Το Novavax προορίζεται κυρίως για βασική ανοσοποίηση

Σε μια μελέτη με περίπου 30.000 συμμετέχοντες, οι παρενέργειες του εμβολιασμού με το εμβόλιο της Novavax ήταν κυρίως πόνος στο σημείο της ένεσης, συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη ή ναυτία.

Μέχρι στιγμής, τίποτα δεν είναι γνωστό για πιθανές θρομβώσεις όπως με το εμβόλιο της AstraZeneca, λέει ο Dr. Thomas Bollinger.

Σχετικά με το θέμα των αναμνηστικών εμβολιασμών με Novavax, ο λοιμωξιολόγος Reinhard Hoffmann αναφέρεται σε αρχικά δεδομένα από τη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με αυτό, η ανοσολογική απόκριση θα μπορούσε να μειωθεί εάν ο αρχικός εμβολιασμός έγινε με εμβόλιο mRNA. “Ως εκ τούτου, τα εμβόλια mRNA συνιστώνται για ενίσχυση. Το Novavax θα πρέπει να χρησιμοποιείται κυρίως ως βασική ανοσοποίηση, δήλωσε ο Hoffmann.

“Υπάρχουν τα πρώτα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο που εξέτασαν την αντίδραση των αντισωμάτων. Αναφέρουν ότι η ανταπόκριση μετά την ενίσχυση με το Novavax, εάν ο αρχικός εμβολιασμός έγινε με εμβόλιο mRNA, μπορεί να είναι μειωμένη σε σύγκριση με την ενίσχυση με εμβόλιο mRNA.

Ως εκ τούτου, συνιστώνται εμβόλια mRNA για ενίσχυση. Το Novavax θα πρέπει να χρησιμοποιείται κυρίως ως βασική ανοσοποίηση. Αλλά και πάλι, δεν υπάρχουν ακόμη δεδομένα από ασθενείς”.

Ακριβής αριθμός δόσεων του εμβολίου παραμένει άγνωστος

Το πόσες δόσεις εμβολίου θα λάβουν οι επιμέρους περιοχές δεν είναι ακόμη σαφές. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, αυτό εξαρτάται επίσης από το πότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παράσχει στα ομόσπονδα κρατίδια ποιες ποσότητες εμβολίων. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Κέντρα εμβολιασμού, όπως αυτό του Ρέγκενσμπουργκ, έχουν ήδη λάβει τα πρώτα αιτήματα για ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της Novavax. Όσο όμως δεν είναι σαφές πόσο εμβόλιο θα παραδοθεί, λέει ο επικεφαλής του κέντρου εμβολιασμού, Richard Leberle, δεν μπορούν να οριστούν ημερομηνίες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.