Γαλακτοπαραγωγή: Η Γερμανία αντεπιτίθεται με γάλα σανού

Οι Γερμανοί γαλακτοπαραγωγοί προσπαθούν να ξεχωρίσουν από τη διεθνή αγορά γάλακτος με την παραγωγή προϊόντων από γάλα σανού

Το γάλα σανού είναι γαλακτοκομικό γάλα που παράγεται από ζώα που τρέφονται κυρίως με φρέσκο ​​γρασίδι και σανό, παρά από ζυμωμένες ζωοτροφές.

Το ποιοτικό προϊόν γάλακτος σανού προσφέρει στους καταναλωτές βιώσιμα, τοπικά προϊόντα που έχουν εξαιρετική γεύση και πληρούν υψηλά πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων, ανταποκρινόμενο στην τάση των millennials για τρόφιμα και ποτά με οφέλη τόσο για τους ίδιους τόσο και για το περιβάλλον.

Πότε θα τεθεί σε ισχύ η μείωση του φόρου στα καύσιμα στη Γερμανία;

Αυτού του είδους το γάλα αποκτά ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα στη Γερμανία, ειδικά στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, όπως αναφέρουν οι παραγωγοί στο τυροκομείο Allgäu Emmental στο Wangen της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το Dairy Industries, η εταιρεία επενδύει επί του παρόντος 10 εκατ. € στην κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής τυριού και σε μια νέα παροχή ατμού, την οποία η εταιρεία χαρακτηρίζει επένδυση στο μέλλον και στοχεύει να έχει έτοιμη το Σεπτέμβριο.

Το τυροκομείο, το οποίο προμηθεύεται από 150 αγρότες από το Allgäu είναι, επίσης, μέλος της ARGE Heumilch, η οποία αποτελεί μια ένωση κτηνοτρόφων και μεταποιητών γάλακτος σανού από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη και τη Βαυαρία , οι οποίοι ασκούν παραδοσιακή εκτροφή σανού και παράγουν βιώσιμα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ο υπουργός Γεωργίας Peter Hauk επισκέφθηκε κατά την περιοδεία του το τυροκομείο και αντάλλαξε απόψεις με τους υπεύθυνούς, σχετικά με για την επέκταση και τον προσανατολισμό προς τη βιώσιμη παραγωγή γάλακτος σανού.

Ο υπουργός δήλωσε ευχαριστημένος που αυτός ο βιώσιμος τρόπος επιχειρηματικής δραστηριότητας γίνεται όλο και πιο διαδεδομένος στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, ο οποίος θέτει τα θεμέλια για πολλούς αγρότες και αμεταποιητές.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, την κίνηση ως μια ελκυστική ευκαιρία να ξεχωρίσουν από τη διεθνή αγορά γάλακτος στο μέλλον.

Η ARGE Heumilch , η οποία δραστηριοποιείται τώρα τόσο στην Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία, στοχεύει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και τις πωλήσεις των προϊόντων γάλακτος σανού που παράγονται με τα πρότυπα της αειφόρου ανάπτυξης στη Γερμανία.

Λαμβάνει ώθηση από μια προώθηση πωλήσεων στην ΕΕ , η οποία αναμένεται να ενισχύσει την παραγωγή βιώσιμων προϊόντων.

Με την ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά, η εταιρεία ελπίζει να μεταδώσει στους καταναλωτές και την αγάπη της για το περιβάλλον.

Πηγή: cibum | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.