Γερμανία: Από το 2024 η απαγόρευση θέρμανσης με αέριο – πετρέλαιο

Newsroom

Γερμανική στροφή στις αντλίες θερμότητας

Βάσει των περιορισμών που εισάγονται, εφικτή είναι μόνο η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας, κάτι που θα σήμαινε την εξαφάνιση των συστημάτων τηλεθέρμανσης και των λεβήτων βιομάζας

Η Γερμανία δρομολογεί την απαγόρευση θέρμανσης με φυσικό αέριο και πετρέλαιο σε νέα σπίτια από το 2024.

Το σχέδιο, που εγκρίθηκε από τα μέλη της Κάτω Βουλής την Παρασκευή, αποτελεί τμήμα της κυβερνητικής συμφωνίας που υπέγραψαν οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι, η οποία απαιτεί όλα τα νέα συστήματα θέρμανσης να λειτουργούν κατά 65% με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025.

Όμως ο πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε στην επίσπευση εφαρμογής των νέων μέτρων.

Βάσει των περιορισμών που εισάγονται, εφικτή είναι μόνο η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας, κάτι που θα σήμαινε την εξαφάνιση των συστημάτων τηλεθέρμανσης και των λεβήτων βιομάζας, καθώς και των λύσεων με φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Η νομοθεσία προβλέπει πως τα υπάρχοντα συστήματα θέρμανσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να επισκευάζονται, με μεταβατικές περιόδους αρκετών ετών πριν ισχύσουν οι νέοι κανόνες και στα παλαιότερα κτίρια.

Προβλέπονται επίσης κρατικές επιδοτήσεις για την αλλαγή συστημάτων θέρμανσης, κάτι που δεν δείχνει να καθησυχάζει τους πολίτες που καταγέλλουν ότι δε θα μπορούν να καλύψουν το κόστος.

Για να γίνει νόμος, το σχέδιο θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως και από την Άνω Βουλή.

Πηγή: euronews

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης