Γερμανία: 30+ άτομα τραυματίστηκαν – ανάμεσά τους 11 παιδιά

Επιχείρηση σε πίστα καρτ στη Γερμανία: Μετά τη σύγκρουση δύο καρτ, πρέπει να φτάσει ο γιατρός των επειγόντων – δεκάδες άνθρωποι παθαίνουν δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι υπέστησαν δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα σε μια αίθουσα καρτ στην Ιένα το Σάββατο.

Αρχικά, δύο καρτ είχαν συγκρουστεί, με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί ελαφρά, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Στη συνέχεια, δεκάδες άνθρωποι παραπονέθηκαν για αναπνευστικά προβλήματα και πονοκεφάλους.

38 άνθρωποι χαρακτηρίστηκαν τελικά ως ελαφρά τραυματισμένοι από τον γιατρό των επειγόντων περιστατικών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μεταξύ των τραυματιών ήταν πέντε νέοι και έντεκα παιδιά.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εντόπισαν αυξημένη συγκέντρωση μονοξειδίου του άνθρακα στην αίθουσα, για την οποία αρχικά δεν υπήρχε εξήγηση.

Η έρευνα θα συνεχιστεί τη Δευτέρα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η πίστα καρτ θα παραμείνει κλειστή μέχρι τότε.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας πρέπει πρώτα να βρει την αιτία της ασυνήθιστα υψηλής έκθεσης στο αέριο, δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αστυνομικής Κατάστασης.

“Κανονικά, τέτοιοι χώροι είναι εξοπλισμένοι με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις εξαγωγής αέρα. Αυτό σημαίνει ότι η μόλυνση από μονοξείδιο του άνθρακα δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί”.

Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα άοσμο, άχρωμο και άγευστο αέριο που αποτελεί ισχυρό αναπνευστικό δηλητήριο σε υψηλές συγκεντρώσεις.

Σχηματίζεται όταν υπάρχει πολύ λίγο διαθέσιμο οξυγόνο κατά τη διάρκεια διαδικασιών καύσης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.