Η Γερμανία αυξάνει τις ποινές για το μίσος κατά των LGBTQ+

Christopher-Street-Day Μόναχο

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μέλη του Ιδρύματος “Ζωή και Οικογένεια” έκαψαν σημαίες ουράνιου τόξου κατά την Christopher Street Day (Parada Równości) στη Βαρσοβία – σύμβολο της εχθρότητας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+, η οποία συνεχίζει να αυξάνεται και στη Γερμανία, φθάνοντας μάλιστα σε θλιβερό ιστορικό υψηλό το 2022…

Το απόγευμα της Πέμπτης, η Bundestag ψήφισε το νόμο για την αναθεώρηση του νόμου περί κυρώσεων με τις ψήφους των παρατάξεων του συνασπισμού.

Στόχος του νόμου είναι να τιμωρούνται στο μέλλον αυστηρότερα τα εγκλήματα μίσους κατά των σεξουαλικών και έμφυλων μειονοτήτων.

Μεταξύ άλλων, τα “κίνητρα που στρέφονται κατά του σεξουαλικού προσανατολισμού” καθώς και τα “ειδικά για το φύλο” κίνητρα για τη διάπραξη εγκλημάτων θα αξιολογούνται ρητά ως “απάνθρωπα κίνητρα”.

Αυτό περιλαμβάνει επίσης τα άτομα με ταυτότητα διαφυλικού, τρανσέξουαλ κ.α.

“Σχεδόν δεν περνάει Σαββατοκύριακο τώρα χωρίς να αναφερθούν επιθέσεις εναντίον συμμετεχόντων στο CSD σε όλη τη Γερμανία.

Οι queer άνθρωποι πηγαίνουν στα CSD στη Γερμανία με ένα αίσθημα ανατριχίλας, επειδή οι επιθέσεις έχουν γίνει και πάλι κανόνας”, δήλωσε ο βουλευτής του SPD Jan Plobner κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Το AfD καταψήφισε την πρόταση, οι παρατάξεις CDU/CSU και Αριστερά απείχαν.

Ο ομιλητής του AfD Thomas Seitz μίλησε για έναν “ποινικό νόμο των καταδικών”, ο πολιτικός του CDU Axel Müller εξήγησε ότι τμήματα του νόμου καθιστούν ήδη δυνατή την αυστηρότερη τιμωρία απάνθρωπων αδικημάτων – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι κατά των γυναικών ή των ομοφυλοφίλων.

Queer επίτροπος: “Μια σημαντική συμβολή”

Ο πολιτικός των Πρασίνων Sven Lehmann, επίτροπος queer της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ψήφιση του νόμου ως “σημαντική συμβολή στην καταπολέμηση της αύξησης των εγκλημάτων μίσους”.

Ο Michael Kauch, επικεφαλής της οργάνωσης του queer FDP LiSL, εξήρε επίσης τον νέο νόμο ως “ένα σημαντικό μήνυμα προς την κοινωνία: η αυξανόμενη βία κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων δεν θα γίνει ανεκτή”.

Ο Kauch συνέχισε: “Η βία που απορρέει από την ομοφοβία και την τρανσφοβία θα αντιμετωπίζεται πλέον με τον ίδιο τρόπο όπως η ρατσιστική βία”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης