Γερμανία-Covid: Πετυχημένες δοκιμές εμβολιασμού με ρινικό σπρέι

Eπιτυχής o πειραματικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού με ρινικό σπρέι. Σύμφωνα με μελέτη Γερμανών επιστημόνων, ο εμβολιασμός με ρινικό σπρέι αποδείχθηκε πιο επιτυχημένος από προηγούμενα δοκιμαστικά εμβόλια σε ζώα.

Η μελέτη έδειξε ότι ο εμβολιασμός ενάντια στον κορονοϊό με ρινικό σπρέι βοήθησε στην ισχυρότερη ανοσία.

«Το αποτέλεσμα αξιολογείται με βάση τη σοβαρότητα της νόσου στα ζώα», ανακοίνωσε το Κέντρο Μοριακής Βιολογίας «Μαξ Ντέλμπρουκ».

Προς το παρόν δεν είναι σαφές πόσον καιρό διαρκεί η προστασία του εμβολίου πέρα ​​από το πειραματικό πλαίσιο.

Η μελέτη του εμβολίου σε μορφή ρινικού σπρέι προετοιμάζεται για κλινική δοκιμή φάσης «1» σε ανθρώπους.

Ελέγχθηκαν, επίσης, άλλοι παράγοντες όπως η αναπαραγωγή του ιού, η διέγερση της ανοσολογικής μνήμης και η συγκέντρωση αντισωμάτων στον βλεννογόνο.

«Το συστατικό που περιέχει αραιωμένους κορονοϊούς δοκιμάστηκε σε ζώα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από μια ομάδα με επικεφαλής τον «Geraldine Nouailles» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Charité», αναφέρει το περιοδικό «Nature Microbiology».

Ερευνητές από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και το Κέντρο Μοριακής Βιολογίας «Μαξ Ντέλμπρουκ», παρουσίασαν μια εκδοχή που δεν είχε ακόμη αναθεωρηθεί από εξωτερικούς ειδικούς ως προκαταρκτική μελέτη το 2022.

Πηγή: NEWSIT

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης