Γερμανία – Deutschlandticket: Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας

Μόνο ένας αφελής θα έκανε μια συμφωνία με τη Deutsche Bahn χωρίς πρώτα να έχει κατανοήσει πώς θα μπορούσε να απελευθερωθεί από αυτή.

Για τους φοβισμένους και λιτούς από εμάς, δείτε πώς μπορείτε να αγοράσετε και, αν χρειαστεί, να ακυρώσετε ή να λάβετε επιστροφή χρημάτων για το νέο σας εισιτήριο Deutschlandticket των 49 ευρώ.

Αγορά συνδρομής Deutschlandticket των 49 ευρώ

Αγοράζοντας το εισιτήριο των 49 ευρώ θα έχετε απεριόριστη πρόσβαση στα περιφερειακά και τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς σε ολόκληρη τη Γερμανία για ένα μήνα.

Το Deutschlandticket είναι διαθέσιμο για αγορά από τον ιστότοπο της Deutsche Bahn, την εφαρμογή DB Navigator ή την ηλεκτρονική πλατφόρμα οποιουδήποτε γερμανικού συνδέσμου δημόσιων μεταφορών.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε το εισιτήριό σας αυτοπροσώπως από ένα εκδοτήριο της Deutsche Bahn ή ενός συνδέσμου τοπικών συγκοινωνιών.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του των 9 ευρώ, ο οποίος δεν είχε δεσμεύσεις, η αγορά ενός εισιτηρίου των 49 ευρώ απαιτεί συνδρομή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε λίγο πιο οργανωμένοι.

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα εισιτήριο 49 ευρώ για τον μήνα Ιούνιο, για παράδειγμα, πρέπει να αγοράσετε τη συνδρομή σας μέχρι τις 10 Μαΐου, ώστε να ισχύει για τον επόμενο ημερολογιακό μήνα.

Οποιοσδήποτε έχει ευρωπαϊκό IBAN μπορεί να αγοράσει μια συνδρομή Deutschlandticket (ναι, συμπεριλαμβάνονται και οι τουρίστες).

Μόλις πραγματοποιήσετε την πρώτη σας πληρωμή, η Deutsche Bahn θα συνεχίσει να πραγματοποιεί κάθε μήνα άμεση κράτηση από τον τραπεζικό σας λογαριασμό για τη συνδρομή του εισιτηρίου σας.

Πώς μπορείτε να λάβετε επιστροφή ή να ακυρώσετε τη συνδρομή Deutschlandticket των 49 ευρώ

Αν έχετε ήδη ξεπεράσει το εισιτήριο των 49 ευρώ και θέλετε να κρατήσετε τα χρήματά σας αντί γι’ αυτό, δείτε πώς μπορείτε να επιστρέψετε ή να ακυρώσετε το εισιτήριο.

Η επιστροφή ή η ακύρωση της συνδρομής σας είναι δυνατή μέσω της ίδιας πλατφόρμας που χρησιμοποιήσατε για την αγορά του εισιτηρίου σας.

Εάν ήσασταν αρκετά οργανωμένοι ώστε να αγοράσετε εισιτήριο για τον επόμενο μήνα μέχρι τη 10η ημέρα του τρέχοντος ημερολογιακού μήνα, αλλά συνειδητοποιήσατε ότι στην πραγματικότητα δεν έχετε kein Bock auf (δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με τη διασκέδαση και την περιπέτεια), είναι δυνατόν να επιστρέψετε το Deutschlandticket σας δωρεάν, εάν το ακυρώσετε οποιαδήποτε στιγμή πριν από την επίσημη έναρξη της συνδρομής.

Εάν έχετε ήδη μια τρέχουσα συνδρομή, για να μην πληρώσετε για τον επόμενο μήνα, πρέπει να ακυρώσετε τη συνδρομή σας μέχρι τη 10η ημέρα του τρέχοντος μήνα.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να ακυρώσετε τη συνδρομή σας από τον Ιούνιο και μετά, πρέπει να την ακυρώσετε μέχρι τις 10 Μαΐου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης