Γερμανία: Δημοσκόπηση «κόλαφος» για την κυβέρνηση Σολτς

Η πλειοψηφία των Γερμανών είναι δυσαρεστημένοι με την συγκυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση στην Bild. Μάλιστα το 55% ζητά να διαλυθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός. 

Κακά μαντάτα για την γερμανική τρικομματική συγκυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων προκύπτουν από τρεις νέες δημοσκοπήσεις, από τις οποίες συνάγεται ως γενικό συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των Γερμανών ερωτήσεων δεν πιστεύει ότι ο συνασπισμός διαθέτει την ικανότητα να κυβερνήσει αποτελεσματικά τη Γερμανία υπό τις παρούσες -δύσκολες- συνθήκες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση για λογαριασμό του ιδιωτικού δικτύου RTL/ ntv, το 82% των Γερμανών ψηφοφόρων δεν πιστεύει στην πρόσφατη υπόσχεση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς ότι η συγκυβέρνηση θα καταφέρει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για ανανέωση της γερμανικής κοινωνίας.

Μάλιστα ενδιαφέρον προκαλεί στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση ότι και η συντριπτική πλειοψηφία των υποστηρικτών των τριών κομμάτων του συνασπισμού εκφράζει αμφιβολίες για την ικανότητα διακυβέρνησης της χώρας από το συγκεκριμένο κυβερνητικό σχήμα.

«Θα συνεχιστούν οι διαφωνίες και έριδες»

Σε δεύτερη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για την εφημερίδα Westdeutsche Zeitung, το 84% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι διαφωνίες και έριδες στο εσωτερικό της κυβέρνησης όχι μόνο δεν θα εξαλειφθούν, αλλά αντίθετα θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Μάλιστα το 51% των ερωτηθέντων θεωρεί τον Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Όλαφ Σολτς «ανίκανο να κυβερνήσει».

Για το 55% των ανθρώπων που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση ο πόλεμος στην Ουκρανία εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό θέμα στην καθημερινή πολιτική ατζέντα και στη Γερμανία, ενώ το 22% εκτιμά ότι τα προβλήματα εντός της συγκυβέρνησης δεν έχουν τελειώσει, παρά την εικόνα καλής συνεργασίας που προσπαθεί να περάσει προς τα έξω ο Γερμανός καγκελάριος.

Bild: Το 55% ζητά τερματισμό της συγκυβέρνησης

Τα βλέμματα όμως όμως προσελκύει και μια τρίτη δημοσκοπική έρευνα, αυτή τη φορά του ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 55% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του τερματισμού της νυν συγκυβέρνησης, με ένα 30% να θεωρεί ότι πρέπει να ολοκληρώσει το κυβερνητικό έργο.

Μάλιστα μόνο οι υποστηρικτές των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης εκτιμούν ότι πρέπει να συνεχίσει το νυν κυβερνητικό σχήμα και συγκεκριμένα το 51% των ψηφοφόρων του FDP, το 61,5% των Σοσιαλδημοκρατών και το 65% των Πρασίνων.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης διάκειται πάντως, σε συντριπτικό ποσοστό, κατά της συνέχισης της συγκυβέρνησης.

Αυτό λέει το 73% των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών), το 56% των ψηφοφόρων της Αριστεράς και βέβαια το 83% των υποστηρικτικών της εθνολαϊκιστικής Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης