Γερμανία: Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα πρέπει να ακούγονται…

Ειδικά σε χαμηλές ταχύτητες, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακούγονται ελάχιστα – γεγονός που είναι επικίνδυνο για τα άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής…

Η Γερμανική Ένωση Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης ζητάει τώρα τη βελτίωση του συστήματος προειδοποίησης Avas.

Η Γερμανική Ένωση Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης ζητάει να είναι καλύτερα αναγνωρίσιμοι οι ήχοι του οχήματος για τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα. “Με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, μπορείς να ακούσεις πόσο δυνατά πατάει κάποιος το γκάζι, αν ένα όχημα επιταχύνει ήπια ή δυνατά”, δήλωσε ο πρόεδρος Hans-Werner Lange στο πρακτορείο ειδήσεων dpa.

“Με το σύστημα Avas, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνητούς ήχους οδήγησης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν μπορείς να το ακούσεις. Επομένως, πρέπει να γίνει πιο ουσιαστικό. “Θα ήταν σίγουρα χρήσιμο αν η βιομηχανία προσανατολιζόταν στον οικείο θόρυβο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης”.

Το σύστημα προειδοποίησης Avas είναι υποχρεωτικό από το 2021, όπως εξηγεί η Γερμανική Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA)

Προκειμένου να υποστηρίξει τα άτομα με περιορισμένη οπτική αντίληψη κατά τη συμμετοχή τους στην κυκλοφορία, δημιουργεί έναν τεχνητό θόρυβο οδήγησης – διότι ειδικά σε χαμηλές ταχύτητες, τα e-cars θα μπορούσαν διαφορετικά να είναι σχεδόν αθόρυβα.

Σύμφωνα με την VDA, μια μελέτη του τμήματος έρευνας ατυχημάτων της ασφαλιστικής βιομηχανίας έδειξε ότι ακόμη και με το Avas, τα e-cars εκτιμάται ότι είναι πιο αργά από ό,τι είναι όταν επιταχύνουν. “Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις όταν πρόκειται για το ερώτημα αν ένας δρόμος μπορεί ακόμα να διασχίζεται με ασφάλεια.

Η VDA εξήγησε ότι διεθνώς, με τη συμμετοχή παγκόσμιων ενώσεων τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης, έχει συμφωνηθεί μια ενιαία διάταξη για την ακουστότητα των οχημάτων χαμηλού θορύβου.

Οι κατασκευαστές έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάζουν τα ηχητικά σήματα όπως επιθυμούν στο πλαίσιο αυτής της προδιαγραφής. “Σε μια μελέτη που παρουσιάστηκε το 2022, το τμήμα έρευνας ατυχημάτων της ασφαλιστικής βιομηχανίας συνέστησε τη βελτιστοποίηση των προδιαγραφών Avas.

Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην αναγνώριση της επιτάχυνσης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Τυφλών και Ατόμων με προβλήματα όρασης, Lange, δήλωσε αναφερόμενος στη μελέτη ότι ο ήχος των ελαστικών μετά την επίτευξη των 20 χιλιομέτρων την ώρα δεν είναι επαρκής για να ακούσει κανείς καλά αν και πώς επιταχύνει ένα αυτοκίνητο.

info: Avas = Acoustic Vehicle Alerting System

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης