Γερμανία: Οι ελλείψεις κατοικιών έφτασαν σε ρεκόρ 20ετίας

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών έχει φτάσει η έλλειψη κατοικιών στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η γερμανική ομοσπονδία ιδιοκτητών (ZIA).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η έλλειψη κατοικιών στη χώρα έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών και το «κενό» μεταξύ της διάθεσης και της ζήτησης μπορεί να φτάσει τις 700.00 κατοικίες τα επόμενα χρόνια.

Η ZIA αναφέρει πως τα υψηλά επιτόκια και η μεγάλη άνοδος στο κόστος υλικών κατασκευής των κατοικιών ευθύνονται κυρίως για τη κατάσταση.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κατασκευαστικός κλάδος προειδοποίησε το 2022 πως επίκειται δραματική μείωση στις κατασκευές κατοικιών της Γερμανίας.

Τον περασμένο χρόνο ολοκληρώθηκε η κατασκευή 280.000 κατοικιών, ενώ για το 2023 αναμένεται πως θα έχουν ολοκληρωθεί 245.000 κατοικίες.

Σημειώνεται πως η υπουργός Στέγασης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Κλάρα Γκέιβιτς, δήλωσε τον Ιανουάριο πως η κυβέρνηση δεν θα πετύχει τον στόχο για την κατασκευή νέων κατοικιών που είχε θέσει.

Πηγή: insider

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.