Γερμανία: Γιατί η οδήγηση αυτοκινήτου γίνεται όλο και πιο ακριβή;

Γερμανία: Σοκ τιμών: Τα αυτοκίνητα γίνονται πιο ακριβά - Τι να κάνετε;

Το μέσο κόστος ασφάλισης αυτοκινήτου στη Γερμανία αυξήθηκε κατά σχεδόν εννέα τοις εκατό τον τελευταίο χρόνο και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μέχρι το τέλος του έτους…

Σύμφωνα με τον δείκτη ασφάλισης αυτοκινήτου της πύλης σύγκρισης και διαμεσολάβησης Verivox, τα συμβόλαια αυτοκινήτου σε όλους τους τύπους ασφάλισης κοστίζουν σήμερα κατά μέσο όρο 8,8 τοις εκατό περισσότερο από πέρυσι.

Τα συμβόλαια αυτοκινήτου στη Γερμανία προσφέρονται σε τρεις μορφές: αστική ευθύνη έναντι τρίτων, η οποία είναι υποχρεωτική για όλους τους κατόχους αυτοκινήτων, καθώς και μερική και πλήρη ασφάλιση.

Η αύξηση των τιμών κατά 8,8 τοις εκατό μέχρι στιγμής ισχύει για όλους αυτούς τους τύπους ασφάλισης.

Η εκτίναξη του κόστους ασφάλισης αυτοκινήτων μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, όπως η αύξηση των τιμών στα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων και ο αντίκτυπος του τέλους της πανδημίας του κοροναϊού στην οδηγική συμπεριφορά.

Αυτή η τρέχουσα αύξηση των τιμών ευθυγραμμίζεται με αυτό που είχε προβλεφθεί στον ασφαλιστικό κλάδο το περασμένο φθινόπωρο, όταν η πανδημία του κοροναϊού οδήγησε αρχικά σε μια σύντομη περίοδο μειωμένης οδήγησης και λιγότερων ατυχημάτων, με αποτέλεσμα ελαφρώς φθηνότερα ασφάλιστρα αυτοκινήτου.

Ωστόσο, καθώς η οδηγική δραστηριότητα επανήλθε, ο αριθμός των ατυχημάτων αυξήθηκε, συμβάλλοντας στην τρέχουσα ανοδική τάση του κόστους ασφάλισης αυτοκινήτων.

Όσον αφορά το μέλλον, τόσο η Verivox όσο και ο Σύνδεσμος της Γερμανικής Ασφαλιστικής Βιομηχανίας (GDV) αναμένουν περαιτέρω αξιοσημείωτες αυξήσεις τιμών φέτος, ιδίως για τα ήδη υπάρχοντα συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτων.

Η GDV εκτιμά ότι οι ασφαλιστές είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν συνολική απώλεια άνω των 2,5 ευρώ φέτος, καθώς, παρά το γεγονός ότι οι οδηγοί πληρώνουν περίπου 30,2 δισεκατομμύρια ευρώ για την ασφάλιση οχημάτων, οι ασφαλιστές αναμένεται να δαπανήσουν πάνω από 32,8 δισεκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις και διαχείριση, οδηγώντας σε αυξημένη οικονομική πίεση.

Ο κύριος μοχλός πίσω από αυτές τις αυξανόμενες δαπάνες είναι η πληθωριστική επίδραση τόσο στα ανταλλακτικά όσο και στην εργασία στα συνεργεία αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την GDV, οι πελάτες πρέπει να προετοιμαστούν για αύξηση των ασφαλίστρων λόγω της απειλής ζημιών δισεκατομμυρίων για τους ασφαλιστές αυτοκινήτων.

“Φυσικά, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της εξέλιξης των ζημιών και των ασφαλίστρων για ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου”, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GDV Jörg Asmussen.

Το αν και σε ποιο βαθμό οι ασφαλιστές θα προσαρμόσουν τα ασφάλιστρα, ωστόσο, είναι μια απόφαση για τις επιμέρους εταιρείες “και όχι θέμα της ένωσης”, είπε.

GRland.info Tips: Αν σας ενδιαφέρει να αλλάξετε την ασφάλεία σας με μία καλύτερη και πιο οικονομική… επικοινωνήστε μαζί μας: info@grland.info

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης